Dacian Cioloș: Anumite elemente din programul de guvernare vor fi adaptate, după discuțiile din Parlament

Publicat: 16 11. 2015, 16:10
Actualizat: 16 11. 2015, 16:57

„Sunt în program, în ceea ce am propus noi acum Parlamentului, anumite elemente care vor fi adaptate, în funcție de discuțiile cu grupurile politice, pentru că n-am avut aceste discuții în prealabil elaborării programului de guvernare”, a declarat Cioloș la Palatul Parlamentului.

Dacian Cioloș a precizat că a elaborat programul de guvernare pe măsură ce a identificat miniștrii și că programul va necesita „anumite detalieri” săptămânile următoare pe baza discuțiilor cu partidele politice și cu grupurile parlamentare pentru a avea susținere politică pentru proiectele inițiate de guvern.

„Până preluăm guvernarea efectiv ca să vedem documentele și să ne facem propria analiză nu pot să vă dau mai multe detalii. Trebuie să știu că există la Ministerul Finanțelor un proiect de buget, va trebui să-l luăm în considerare pentru că nu o să avem timp să luăm procesul de la capăt, dar nu pot să vă dau mai multe delatii până nu o să avem propria noastră analiză”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul desemnat a precizat, de asemenea, că nu va exista o revizuire a MTO-ului și că guvernul său își va asuma deciziile luate de Parlament până acum în privința Codului fiscal și în privința creșterii salariilor, în măsura în care aceste decizii cumulate nu vor duce bugetul la un deficit care să treacă peste 3%.