Dan Adamescu nu a făcut declarații nici la intrarea și nici la ieșirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde a stat aproximativ o oră.
Întrebat dacă dosarul Carpatica, în care este acuzat de fapte de corupție, este o înscenare, Adamescu a dat aprobator din cap, fără a face alte declarații.
Omul de afaceri Dan Adamescu este în arest la domiciliu din 30 august, când i-a fost înlocuită măsura arestului preventiv, în dosarul privind intervenții în cauze de insolvență, în care este judecat alături de magistrații Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovența și Sorin Viziru, de la Tribunalul București.
În 10 octombrie, Curtea de Apel București a menținut măsura arestului la domiciliu atât în cazul lui Dan Adamescu, cât și în cazul celor patru judecători, constatând că aceasta este legală și temeinică.
Instanța a respins atunci, ca nefondată, cererea lui Adamescu de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar, dar și cererile similare ale judecătorilor Rovența și Viziru.
Judecătorii Curții de Apel București au admis însă cererea lui Adamescu de a i se permite să plece din imobilul unde execută arestul la domiciliu, în perioada 13-18 octombrie, pentru a merge la o clinică de ortopedie.
Și judecătorii Rovența și Moldovan au primit permisiunea de a merge la Spitalul Militar și, respectiv, la Spitalul Fundeni. Elena Rovența a formulat cererea pentru 29 octombrie ,când ar urma să meargă la Spitalul Militar pentru o intervenție medicală, iar Moldovan pentru 13 octombrie, în vederea unor controale și tratamente la Spitalul Fundeni.
Decizia Curții de Apel București a fost contestată de cei trei la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a judecat luni cauza, urmând să dea o decizie definitivă.
În 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei patru judecători și pe Dan Adamescu, în stare de arest, și pe omul de afaceri Iosif Armaș, în stare de libertate, în dosarul privind intervenții în cauze de insolvență. Cei patru judecători au stat în arest preventiv din 20 mai până în 30 august, când instanța supremă a dispus măsura arestului la domiciliu.
Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență. El a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august, când și în cazul lui instanța supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.
Procurorii i-au trimis în judecată și pe practicienii în insolvență Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) și Emanoil Postelnicu și Gabriel Hanganu pentru dare de mită.
Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins și primit de la practicieni în insolvență, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.
Magistrații ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, pentru a decide privind modalitățile de înscriere la masa credală cu privire la creanțele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferențial administratori judiciari, pentru a atribui preferențial dosare de insolvență sau pentru a-și exercita influența pe lângă judecători de la diverse instanțe din București și din țară, folosind informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.
Adamescu deține, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center și clubul de fotbal din Liga I Oțelul Galați.