Dan Barna, la Gândul Live: Cifrele nu se îmbunătățesc. E clar că vor urma măsuri mai ferme / Nu putem închide totul

Publicat: 02 11. 2020, 13:18
Actualizat: 02 11. 2020, 15:16

This browser does not support the video element.

Dan Barna, liderul USR, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că lupta împotriva Covid-19 nu ar trebui să țină cont de contextul electoral, mai ales în situația în care cifrele nu scad, ci avem tot mai multe cazuri de infectare.

Cifrele nu se îmbunătățesc, e clar că vor urma măsuri mai ferme. Închiderea anumitor zone, carantinarea poate fi o soluție, cel puțin pentru zilele următoare.

„Nu pot să dau un mesaj pozitiv…”

Nu ar trebui să țină de un context electoral. Cifrele sunt mult dincolo. Deciziile trebuie luate din perspectiva sănătății publice.

E o problemă cu spațiile comerciale, dar în egală măsură mă aștept la o respectare, o monitorizare a respectării legii mult mai strictă. Și ideea purtatului măștii de către toată lumea a fost privită ca o chestiune de principiu.

Singura soluție e responsabilitatea la nivel individual. Altfel nu avem nicio șansă. Nici eu nu pot să dau un mesaj pozitiv. Perspectiva e să stăm foarte în familie, în căminul literal. Ideea că mergem la petreceri cu 30 de neamuri să nu o luăm în calcul anul acesta. Nu vom scăpa de această pandemie pe termen scurt.

„Nu putem închide totul. Miza economică este prea mare”

Trebuie să ne obișnuim să coabităm cu acest virus. Nu putem închide totul. Miza economică trebuie luată în calcul. E mult mai complicat. Măsurile de siguranță țin foarte mult de noi. Trebuie să nu mai promovăm acești teribiliști.

Aceste informații nu trebuie rostogolite. În orice societate există cetățeni iresponsabili. Când fiecare mesaj contează, nu trebuie să rostogolim exemple de proastă practică”, a spus Dan Barna la GÂNDUL LIVE.

Dan Barna constată „o aliniere de planete” în ultimele două zile: Trebuie să recunoaștem: E Netflix, frate

Președintele USR, Dan Barna, spune că în ultimele 2 zile, pentru partidul pe care îl conduce s-au „aliniat planetele”.

În mesajul său, Dan Barna spune că odată cu învestirea în funcție a primarilor Nicușor Dan, Clotilde Armand și Dominic Fritz, „planetele s-au aliniat” pentru USR.

Acesta mai transmite că „urmează 6 decembrie, revoluția bunei guvernări”, făcând referire la alegerile care vor avea loc peste o lună.