Prima pagină » Știri » Dan Bittman, în direct la GÂNDUL LIVE: „Sunt șomer de lux de nouă luni! Nu subscriu acestor legi date pe genunchi”

Dan Bittman, în direct la GÂNDUL LIVE: „Sunt șomer de lux de nouă luni! Nu subscriu acestor legi date pe genunchi”

Dan Bittman, în direct la GÂNDUL LIVE: „Sunt șomer de lux de nouă luni! Nu subscriu acestor legi date pe genunchi”

Dan Bittman, solistul de la Holograf, a criticat, la GÂNDUL LIVE, guvernul Orban pentru măsurile anti-Covid, spunând că, deși crede în existența coronavirusului, nu subscrie la „legile date pe genunchi”. De asemenea, Bittman spune că este „șomer de lux de nouă luni de zile”.

„M-au supărat foarte tare mesajele care ne-au avertizat din senin, tragedii inventate. Eu nu subscriu la așa ceva. Oamenii au început să gândească cu capul lor. Nu subscriu la aceste legi date pe genunchi, nu cred în asemenea lucruri.

Măi, eu cred în existența unui virus, care a fost scos din buzunar de niște băieți deștepți, de la filmul, cartea lui Orwell, 1984, nu am mai văzut o chestie de manipulare mai bună ca acest Covid.

Oamenii să gândească cu mintea lor, Noua Zeelandă nu mai are niciun caz. Îmi pare rău, e vina voastră că nu dați nimic despre aceste țări, care nu au nicio problemă, vă uitați la Franța și Germania… Cu un număr mare infectări, au foarte puțini morți.

Bittman: „Eu sunt șomer de lux de nouă luni!”

Ne-a zis președintele Iohannis… Avem 700 de paturi la ATI… Unde e rușinea? Eu sunt șomer de lux de nouă luni de zile, stau pentru că niște dobitoci ne conduc. M-am săturat, e dreptul meu să mă satur?

Multe din legile acestea au fost contestate în procese civile la CCR sau în curți normale. Legile în România nu mai au nicio legătură cu viața oamenilor. Legea nu trebuie să fie absurdă, ci să ajute omul. Nu doar pe unii care fac afaceri cu măști, cu substanțe dezinfectante. Spune-mi și mie în ce colț al lumii cu marjă de nesiguranță de peste 30% este folosit? Oamenii au suferit de pomană.

Vorbesc de oameni care s-au testat. Eu m-am testat de trei ori, sunt negativ, am mers printre oameni, trebuia să iau Covid-ul ăsta de un milion de ori. Pot să port mască unde se cere, dar unele lucruri sunt absurde și trebuie să se termine pentru totdeauna.

Nu este pandemie. Pandemia e la 1% din populația lumii. Sunt 1 milion de morți după 8 luni de zile. Se moare normal. Așa se moare în toată lumea. Nu mureau oricum.

Cunosc un caz, un domn, care lucrează cu o sondă în rinichi, nu a fost primit la trei spitale, omul trebuia operat. Suntem nebuni, pur și simplu, în țara noastră să ni se facă program așa.

Am curaj să spun, trăiesc de 58 de ani, plătesc toate taxele la stat. Nu văd decât nepăsare, niște îmbuibați care îmi dau mie lecții. Am văzut ce înseamnă să candidezi, am văzut acești domni care nu fac decât să promită. Am văzut și ce înseamnă vot acum, s-a văzut și cum se fură, este umilitor, pentru tine, ca votant, să mai ieși să votezi asemenea oameni.

„PSD a dat legi care m-au ajutat, a fost mult mai liberal la un moment dat”

Tu poți să mergi în continuare să votezi. Se știe exact cum se fură alegerile, ce instituții colaborează cu chestia asta, cum sunt puși oamenii cu mâna. Dar asta e o altă discuție.

Nu fac decât să respect legea în România. O să îmi pun mască, dar nu pot să nu îmi spun frustrările. Dar pentru noi, anumiți artiști, vezi, acei artiști care erau foarte vocali, nu au mai ieșit deloc…Artiștii angajați la stat nu ies în stradă pentru că li se plătesc salariile, mai bine tăcem din gură, cântăm la trei oameni.

Am fost mai liberali decât liberalii. Eu am trăit pe barba mea. Cât am muncit, atât am câștigat. Eu chiar pot să le dau un exemplu celor care se dau liberali.

PSD a dat niște legi care pe mine m-au ajutat. Mult mai liberali au fost la un moment dat.

În fine… Nu se poate să nu spunem nimic. De ce am avut Revoluție în decembrie 1989? Nu mai există alte boli în lumea asta?”, a declarat Dan Bittman la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele