Prima pagină » Știri » Dan Șova se plânge la CCR pentru abuzul în serviciu: „Averea statului e mai protejată decât averea unui cetățean”

Dan Șova se plânge la CCR pentru abuzul în serviciu: „Averea statului e mai protejată decât averea unui cetățean”

Dan Șova se plânge la CCR pentru abuzul în serviciu: „Averea statului e mai protejată decât averea unui cetățean
Avocatul lui Dan Șova, fost ministru al Transporturilor, a cerut, vineri, instanței supreme, la termenul din procesul "Turceni-Rovinari", sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a unui articol din Codul Penal care se referă la abuzul în serviciu.

Apărătorul lui Dan Șova, Aurel Ciobanu, a ridicat, vineri, o excepție de neconstituționalitate în ceea ce privește articolul 297 din Codul penal, care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu, raportat la articolul 175 alineat 1 litera C.

„E incriminat mai grav abuzul în serviciu săvârșit de un funcționar public decât de un funcționar. Averea privată a statului e mai protejată decât averea privată a unui cetățean”, a spus vineri avocatul în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, la termenul procesului „Turceni-Rovinari”.

Magistrații au rămas în pronunțare pe solicitarea depusă de fostul senator, prin intermediul avocatului său.

Dan Șova este acuzat în această cauză de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Și fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obținut de la SCA „Șova și Asociații” suma 181.439,98 de lei, pentru activități, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată și pe Laurențiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) la data faptelor, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, și Laurențiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.

Citește și