„PSD urăște economia privată și oamenii liberi și lasă fără locuri de muncă 30.000 de șoferi ‘uber” și peste 2 milioane de pasageri fără servicii alternative de taxi PSD este un partid de îmbuibați socialiști care nu înțeleg mersul economiei moderne și avantajele concurenței libere ale serviciilor de piață inovative. În capul lor nu au decât o singură idee, economia de stat ultra-reglementată prin sute de legi și acte administrative, în timp ce hăituiesc inițiativele private cu zeci de controale arbitrare privind respectarea unui noian de obligații absurde. Ceea ce face PSD cu serviciile alternative de taximetrie de tip -ride-sharing- este o bătaie de joc oribilă la adresa oamenilor liberi cu inițiativă care câștigă niște venituri prin muncă cinstită pentru care plătesc taxe și impozite. Înăsprirea condițiilor pentru șoferii care folosesc aplicații de taxi Uber, Bolt sau Clever prin amendare lor mai rapidă și mai severă este un atac de tip pesedist grosolan la economia de piață și a oamenilor care doresc o alternativă la serviciile actuale de taximetrie”, a transmis Ionel Dancă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
El a adăugat că „miniștrii PSD de la Transporturi și Dezvoltare Regională au produs un haos de neimaginat în serviciile de taximetrie, reușind contra-performanța să-i înnebunească atât pe taximetriștii de profesie cât și pe șoferii care folosesc aplicațiile de tip ride-sharing”.
PNL solicită Guvernului să pună în dezbatere un act normativ care să oprească „vânătoarea” de șoferi Uber.
„Cerem să fie pus în dezbatere publică, în regim de urgență, un proiect de act normativ al Guvernului care să oprească -vânătoarea- de șoferi Uber, Bolt sau Clever și să elimine barierele absurde puse în calea dezvoltării serviciilor alternative de taximetrie, asigurând condiții egale de concurență și de siguranță pentru pasageri între toți șoferii de taxi”, a conchis Ionel Dancă.
Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a caracterizat joi drept „fake news” informațiile legate de interzicerea companiilor de ride sharing, precizând că domeniul va fi reglementat în curând, proiectul de act normativ urmând a fi pus în dezbatere publică în curând, informează corespondentul MEDIAFAX.
Modificările operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetriștilor, au intrat în vigoare joi. Reprezentanții Uber și Taxify au anunțat că aplicațiile nu pot fi închise, dar va rămâne la latitudinea șoferilor dacă mai ies sau nu pe traseu. Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanța de urgență pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi și de închiriere.
Vicepremierul Daniel Suciu a anunțat, miercuri, că Guvernul lucrează la un act normativ care să reglementeze activitatea de ride-sharing, în contextul în care OUG care a modificat legea taximetriei care intră joi în vigoare nu are prevederi clare pentru Uber și Taxify.