Piața Obor din Capitală este aproape în fiecare weekend un furnicar, dar mai ales acum când suntem în ajunul Floriilor și al Paștelui Catolic, iar oamenii dau buzna în piețe pentru a se aproviziona cu legume și fructe proaspete.
Prin multitudinea de verdețuri, legume și fructe, precum merele sau perele rămase din producția de toamna trecută, și cartofii albi și roșii la 4 lei kilogramul, și-au făcut apariția și legumele de primăvară, printre care morcovi, castraveți, dar și roșii. Deși prețul nu este de 65 de lei ca în Alba Iulia, se apropie destul de mult.
Astfel, astăzi în cea mai mare piață agro-alimentară din București, prețurile roșiilor românești de seră variau între 45 și 50 de lei, numai că interesul clienților era destul de scăzut. Doar într-un singur loc erau mai ieftine, respectiv la 30 de lei kilogramul, scrie libertatea.ro.
Dacă la roșiile autohtone, bucureștenii nu prea se înghesuiau, nu același lucru se întâmpla la cele grase din Bulgaria sau la cele cherry din Grecia.
„Nu avem marfă din Turcia!”, răspundeau unii comercianți atunci când erau întrebați de clienți, unii ușor sceptici, înainte de a cumpăra.
Astfel, roșiile din țara vecină, desfăcute pentru câte o degustare și cu ceva gust, costă între 20 și 25 de lei, iar unele sunt atât de mari încât o roșie poate cântări chiar și un kilogram. Lângă ele, castraveții noi și ardeii verzi costau 15-20 de lei/kg, iar dovleceii 20 de lei/kg.
Ceea ce surprinde, însă, este faptul că mielul a ajuns să fie mai ieftin decât roșiile, Astfel, pentru un kilogram de carne de miel, prețul în hala din Obor era de 39 de lei, la fel ca și la măcelării.
Și în Piața Dristor, printre standurile de fructe și în fața celor de flori, se găseau și ouă de gâscă, mari, la 10 lei bucata și două ouă de struț. Prețul pe măsura oului: 200 de lei, în timp ce pe site-urile care comercializează acest gen de produse „exotice”, prețul unui om este de 100 de lei.