De necrezut ce a pățit o femeie din China! După 12 ani a aflat cine era de fapt iubitul ei online

Publicat: 20 12. 2022, 13:42
Sursă Foto - Digi24.ro

O femeie din China a mers direct la Poliție când a realizat că iubitul ei online era chiar propria ei prietenă. Timp de 12 ani, respectiva ”prietenă” s-a dat drept un bărbat pentru a o păcăli cu bani în mod constant.

Poliția din Shanghai a anunțat că a rezolvat una dintre cele mai ciudate escrocherii online.

Victima, o femeie de vârstă mijlocie, a fost păcălită timp de 12 ani de o persoană care se dădea drept un celebru prezentator TV, fraudând-o cu aproximativ 2 milioane de yuani, adică în jur de 290.000 de dolari.

Surprinzător pentru toată lumea a fost că „escrocul” s-a dovedit a fi cea mai bună prietenă a victimei.

Escroaca, cunoscută drept „doamna Yu”, și-a recunoscut vinovăția și le-a spus anchetatorilor că totul a început de fapt mult mai devreme, din perioada în care ea și prietena ei, identificată acum drept „doamna Li”, erau adolescente.

Într-o zi, mama lui Li a spus în glumă că Yu era urâtă și va avea probleme să-și găsească un soț.

Yu a fost afectată de acele cuvinte și a promis că într-o zi se va răzbuna.

După câțiva ani, escroaca s-a lăudat prietenei sale că îl cunoaște pe un prezentator de știri care era singur și își căuta soție.

Victima a fost interesată și i-a cerut prietenei să o pună în legătură cu acesta, apoi Yu a început să-și creeze profiluri false pe rețelele sociale, cu numele și poza prezentatorului și a abordat-o pe Li pretinzând că este acest bărbat fermecător și de succes, potrivit SouthChinanews.com.

Își cunoștea prietena foarte bine, așa că a știut exact ce trebuie să facă pentru a o face să se îndrăgostească de prezentatorul inexistent.

Victima s-a dus direct la Poliție

De fiecare dată când Li cerea să-și cunoască iubitul online în persoană, Yu o refuza.

Îi făcea în schimb declarații de dragoste arzătoare, așa că victima și-a păstrat interesul.

În 2018 a avut o perioadă mai dificilă și avea nevoie de bani, astfel încât a apelat la acest plan de a scoate niște bani de la prietena sa.

Știind că era dispusă să facă orice pentru iubitul ei virtual, a început să-i ceară bani, inventând tot felul de pretexte.

Li a fost bucuroasă să-l ajute, așa că Yu s-a obișnuit rapid cu situația și a continuat să-i ceară bani.

La începutul acestui an, după ce Li și-a cheltuit toate economiile și a început să adune datorii, lucrurile s-au complicat de-a dreptul.

S-a dus la Yu cerându-i să o ajute să-și întâlnească iubitul, plângându-se de toată situația și spunând că simte că ceva nu e bine.

Păgubita i-a spus că vrea să îl confrunte pe iubitul virtual și să ceară banii înapoi, amenințând că va merge la poliție.

Escroaca a simțit atunci că lucrurile vor degenera și a decis să-i mărturisească prietenei ei toată povestea, sperând că o va ierta.

Însă sinceritatea acesteia n-a fost cea mai bună idee, iar păgubita a depus plângere la poliție.

Prietena victimei a fost arestată, dar ancheta în acest caz este încă în curs.