Debitul Dunării este cu peste 1.500 mc/s sub media multianuală a lunii august și în continuă scădere
În aval de Porțile de Fier, debitele Dunării au fost în scădere pe sectorul Gruia – Turnu Măgurele, în creștere pe sectorul Zimnicea – Vadu Oii și relativ staționare pe sectorul Brăila – Tulcea.
Debitul Dunării la intrarea în țară va fi în scădere și va ajunge miercuri la 2.600 mc/s. În aval de Porțile de Fier, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Giurgiu și în creștere pe sectorul Oltenița – Tulcea.
Prognoza arată că, până în 17 august, debitul Dunării va ajunge, în secțiunea Baziaș, la 2.400 mc/s.
Debitele pe râuri sunt în general staționare, exceptând Crișurile, cursul mijlociu și inferior al Oltului și cursul superior al Prutului, unde sunt în scădere ușoară. Marți, debitele se situează la valori cuprinse între 30 și 60 la sută din mediile multianuale lunare, mai mari (60-90 la sută) pe râurile din bazinele hidrografice Jiu și Prahova și mai mici (sub 30 la sută din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Crișul Negru, Crișul Alb, Moravița, Caraș, Bârlad, Rm. Sărat, Jijia și pe unii afluenți ai Someșului, Mureșului, Timișului superior, Sucevei, Moldovei, Bistriței și Trotușului, potrivit ANAR.
Și în zilele următoare debitele vor fi în general staționare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Crișurilor, cursul inferior al Oltului și cursul superior al Prutului, unde vor fi scădere ușoară. Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub cotele de atenție.
Județele Arad, Bihor și Satu Mare sunt marți sub atenționare cod portocaliu de caniculă, temperaturile urmând să ajungă la 38 de grade, iar pentru restul țării, unde vor fi temperaturi de peste 35 de grade și disconfort termic accentuat, a fost emisă o avertizare cod galben.
Valul de căldură va persista și în zilele următoare și va cuprinde toate regiunile țării, fiind anunțate temperaturi de până la 38 de grade, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.