Decizia autorităților în cazul băiatului de 6 ani aruncat de la etaj de către mama sa

Publicat: 10 06. 2013, 18:04
Actualizat: 14 02. 2016, 19:28

Băiețelul de șase ani din municipiul Bacău, care a fost aruncat de la etajul al doilea de către mama sa, va fi scos din familie de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, urmând ca specialiștii instituției să decidă asupra măsurii de protecție ce va fi luată în acest caz.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău a declanșat o anchetă în cazul băiețelului în vârstă de șase ani care a fost aruncat de la etajul al doilea de către mama sa, într-un moment de cădere psihică a femeii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din primele informații oferite de către reprezentanții instituției, mama copilului a recurs la gestul extrem de a-și arunca fiul pe geamul locuinței în semn de răzbunare față de mama sa, care o încuiase pe femeie în casă pentru a putea merge la un magazin din zonă.

De altfel, mama băiețelului fusese externată din Secția de Psihiatrie cu trei zile înainte de a-și arunca copilul de la etaj.

„Este clar că nici băiatul, și nici sora acestuia, în vârstă de 13 ani, nu se mai pot întoarce la mama lor, și nici în acea locuință, ținând cont trauma psihică prin care au trecut aceștia. Cu certitudine cei doi minori vor avea nevoie de ședințe de consiliere psihologică pentru a depăși situația de dificultate în care se află. Deja s-a discutat cu membrii familiei lărgite, care și-au manifestat interesul de a-i crește și îngriji pe cei doi copii”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Alina Iftode.

Potrivit sursei citate, băiatul de șase ani se află, în prezent, internat la Spitalul de Pediatrie Bacău, în timp se sora acestuia este în grija unui unchi.

Pe de altă parte, mama celor doi copii, o femeie de 41 de ani, este internată în Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău, urmând a fi supusă unei expertize psihiatrice de către procurorii care fac anchetă în acest caz.