Decizia luată de judecători în cazul șoferului turc care a provocat accidentul de autocar din județul Brăila

Publicat: 22 08. 2015, 11:46
Actualizat: 22 08. 2015, 14:11

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brăila, Camelia Bucur, Judecătoria Brăila a respins, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a șoferului.

Astfel, șoferul, reținut inițial sub acuzațiile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, va fi cercetat în libertate

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Brăila mai este internată o femeie rănită în accidentul de la Baldovinești, ea neputând fi transportată în Republica Moldova, alături de celelalte persoane, din cauza stării de sănătate.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-București-Chișinău și s-a răsturnat, miercuri dimineață, pe DN 2B (E 87), la Baldovinești, în apropierea orașului Brăila. În autocar se aflau 38 de persoane, dintre care 34 de cetățeni moldoveni, iar cei doi șoferi sunt turci.

Conform polițiștilor, accidentul s-a produs într-o curbă ușoară la stânga, în condițiile în care în zonă ploua torențial, iar șoferul nu ar fi schimbat direcția de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în șanț.

În urma accidentului, trei persoane au decedat, fiind vorba despre un băiat de 14 și o fată de 15 ani, frate și soră, și despre un băiat de șase ani. De asemenea, alte 27 de persoane au fost rănite, 15 fiind internate în spital.

Șoferul care se afla la volan a scăpat cu răni ușoare, în timp ce șoferul de rezervă a suferit răni la cap și a fost transportat la spital.

Parchetul Tribunalului Brăila a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului de la Baldovinești.

În timpul intervenției, un pompier de 45 de ani de la ISU Brăila a făcut un accident vascular cerebral, fiind transportat în stare gravă la un spital din București.

În cursul zilei de vineri, 14 cetățeni moldoveni care erau internați în spitale din Brăila au fost transportați acasă, în Republica Moldova. De asemenea, au fost repatriate și trupurile neînsuflețite ale victimelor, doi frați de 14 și 15 ani și un băiat de șase ani.

„În spitalele din Brăila mai sunt 14 persoane, iar 13 dintre acestea au fost preluate de ambulanțe și de un microbuz pentru a fi repatriate în Republica Moldova. Ambulanțele îi vor prelua pe cei în stare mai gravă, în timp ce persoanele care nu au nevoie de îngrijire medicală vor merge în microbuz. Se va forma o coloană de mașini la care se va adăuga și mașina de pompe funebre care îi va transporta pe cei trei copii decedați în tragedia de miercuri”, declara, vineri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, Ștefan Stoian.