Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre care prevede prelungirea valabilităţii cursurilor pentru obţinerea permisului auto cu echivalentul perioadei în care a acţionat starea de urgenţă şi de asediu.
„Valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică se prelungeşte cu echivalentul perioadei în care a acţionat starea de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activităţii de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere”, se arată în hotărârea Executivului.
Până în prezent, valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică în vederea susţinerii examenului de conducere era de un an de la data absolvirii, însă examenele au fost suspendate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV 2
În această perioadă au fost programaţi pentru susţinerea probei practice 72.456 de candidaţi, iar în perioada imediat următoare 10.248 de candidaţi.
Înstructorii școlilor de șoferi s-au reîntors la muncă în data de 18 mai, după două luni de pauză. Pe timpul stării de alertă s-au stabilit câteva măsuri pentru a evita răspândirea noului coronavirus.
Astfel, cursurile de legislație se țin într-un număr mic de persoane, iar în timpul cursurilor practice, atât înstructorul, cât și șoferul trebuie să poarte măști și mănuși.
Cursurile de legislație se vor ține cu maximum zece persoane în sală, pentru a respecta distanțarea socială, iar toată lumea va purta măști, asigurate de companie.
Cele două luni în care nu s-au susținut examenele au însemnat și înmatriculări auto mai puține. Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în aprilie 2020 cu 50,28% față de aprilie 2019, atingând un volum de 4.321 unități, anunță APIA.