Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului care a găsit COPILUL ABANDONAT pe un câmp din Sibiu: „Sunt o grămadă de animale. Am fost îngerii ei păzitori”

Publicat: 07 03. 2023, 21:16
Foto ilustrativ: Pixabay

O mamă de 22 de ani din comuna Şeica Mare din Sibiu şi-a abandonat bebeluşul de doar cinci săptămâni pe un câmp. Din fericire, copilul a fost găsit de angajații Primăriei.

O tânără de 22 ani şi-a lăsat copilul pe un câmp din Sibiu, cu o sticlă de lapte lângă, apoi s-a făcut nevăzută.

O minune a făcut să fie găsită de câţiva angajaţi ai primăriei care curăţau şanţurile în zonă.

Tot ei i-au dat şi mamei de urmă. Femeia a fost decăzută din drepturile părinteşti.

Plânsetele i-au salvat viaţa fetiţei de cinci săptămâni, abandonată pe un câmp din Boarta.

Copilul era îmbrăcat într-un combinezon şi cu o sticlă cu lapte alături.

Întâmplarea a făcut ca trei angajaţi de la Primărie să treacă prin zonă şi să audă copilul plângând.

„Am văzut-o cum se mişca. O mânuţă care se ridica. E un lan de câmp, acolo este o fermă, sunt o grămadă de animale sălbatice. Am fost îngerii ei păzitori”, a spus bărbatul care a auzit plânsetele fetiței.

„Era foarte convinsă că vrea să renunțe”

Oamenii au luat-o pe fetiţă şi au pornit cu ea către primărie, iar pe drum au dat de mamă.

O tânără de 22 de ani, dintr-o localitate aflată la 30 de kilometri distanţă.

„Am întrebat-o frumos dacă nu cumva e dânsa mama copilului, a zis că nu e. Am întrebat-o ce face, a zis că se duce până la trenul din halta Şeica Mare să ajungă la Sibiu.

Mi-am dat seama că nu e de la noi şi i-am spus: Dacă nu spuneţi adevărul, puteţi să faceţi puşcărie”, mai spune bărbatul.

Când a văzut că n-are încotro, mama a recunoscut gestul de neiertat, iar motivul este că s-ar fi certat cu iubitul ei, iar bărbatul a dat-o afară din casă.

Când s-a văzut cu bebeluşul în braţe, şi-a dat seama că e o responsabilitate prea mare şi a abandonat-o, încearcă ea să şi justifice gestul inexplicabil.

„A zis că concubinul a agresat-o fizic. A bătut-o, a scos-o afară din casă. Şi-a dat seama că nu are cu ce să întreţină copilul. Era foarte convinsă că vrea să renunţe”, a continuat bărbatul.

Copila a fost internată alături de mama ei la spitalul din Mediaş.

„Are o infecţie respiratorie, este puţin deshidratat, dar starea generală nu-i pune viaţa în pericol”, a spus Mircea Truță, director medical Spitalul Muncipal Mediaş.

Mama a fost decăzută din drepturile părinteşti, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele ei.

Protecţia Copilului a decis ca micuţa să fie plasată în regim de urgenţă la un asistent maternal când va fi externată din spital. Copila este un caz într-o statistică crudă, potrivit Observator.ro.