Prima pagină » Știri » Democratul Romeo Raicu demisionează din Camera Deputaților

Democratul Romeo Raicu demisionează din Camera Deputaților

Vicepreședintele PD Romeo Raicu a demisionat, marți, din Camera Deputaților, precizând că refuză să rămână într-un Parlament lipsit de susținere și încredere populară și că demisia sa este „un gest de onoare" față de votul dat de popor la referendum.

Vicepreședintele PD Romeo Raicu a demisionat, marți, din Camera Deputaților, precizând că refuză să rămână într-un Parlament lipsit de susținere și încredere populară și că demisia sa este „un gest de onoare” față de votul dat de popor la referendum.

„Personal, ca om politic responsabil, refuz să rămân în acest for lipsit de susținere și încredere populară și înțeleg să îmi prezint demisia din calitatea de deputat în Parlamentul României, începând de astăzi, 22 mai 2007”, a declarat Romeo Raicu, care și-a anunțat în plenul Camerei demisia.

El a precizat că votul „zdrobitor” de la referendum este un vot de blam împotriva unei decizii a majorității „celor trimiși de electori să-i reprezinte în Parlament” și că a apărut o „coliziune” între popor și cei aleși de el să-l reprezinte în forul legislativ.

„În calitate de lider al Baricadei de la Intercontinental, din decembrie 1989, demisia mea din Parlament reprezintă un gest de onoare față de votul dat de popor la referendumul din 19 mai”, a precizat Romeo Raicu.

El a apreciat că "exercițiul democratic" care este referendumul "indică derapajul în care actualul Legislativ a ajuns: el nu mai beneficiază de încrederea populației și, ca atare, se deligitimează”.

Raicu a completat că România are nevoie de un Parlament puternic, care să fie „credibil și coerent cu voința electoratului, nu împotriva lui”.

„România nu mai poate rămâne 18 luni într-o profundă criză politică”, a spus el.

Romeo Raicu a cerut liderilor partidelor să își asume „deriva” Parlamentului și să „recupereze” încrederea și presitgiul acestui for, prin declanșarea alegerilor anticipate și prin introducerea votului uninominal. (Mediafax)

Citește și