Prima pagină » Știri » SPECIAL. Ce poți face la Cazanele Dunării și ce atracții trebuie să vezi neapărat

SPECIAL. Ce poți face la Cazanele Dunării și ce atracții trebuie să vezi neapărat

SPECIAL. Ce poți face la Cazanele Dunării și ce atracții trebuie să vezi neapărat

Vremea călduroasă din vară nu te va lăsa să stai în casă. Una dintre cele mai bune destinații în care ai putea să îți petreci zilele de vacanță este Cazanele Dunării.

Fie că vrei să faci o mini vacanță sau să îți petreci mai mult timp într-un loc în care să te relaxezi și să uiți de toate problemele, Cazanele Dunării este destinația ideală pentru tine.

Este unul dintre locurile care merită vizitate datorită stării pe care ți-o dă această zonă liniștită și plină de vegetație.
Aici poți face plimbări cu barca pe Dunăre, drumeții în Parcul Naţional „Porţile de Fier”, poți merge la pescuit sau poți chiar să vizitezi Mănăstirea Mraconia și Chipul lui Decebal.

 

PEȘTERA PONICOVA

Este cea mai mare peșteră din zonă, cu siguranță merită vizitată. Este săpată în versantul stâng al Dunării, în Cazanele Mari, Ciucaru Mare, fiind parţial inundată după crearea lacului de acumulare.
Galeriile măsoară 1.660 de metri și vizitarea întreagă a peșterii durează, în medie, 2-3 ore.

 

MĂNĂSTIREA MRACONIA

Se află aproape de Chipul lui Decebal și a fost ridicată pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare al vaselor de pe Dunăre. Nu este cunoscută data la care s-a zidit mănăstirea.

 

TABULA TRAIANA

În apropiere de Cazanele Mici se găsește de 2000 de ani o placo memorială ridicată de împăratul Traian în cinstea victorie Imperiului Roman asupra regatului dac în urma celui de-al Doilea Război Daco-Roman.

 

CETATEA MEDIEVALĂ TRICULE

Odată cu construirea Porților de Fier, Cetatea Medievală Tricule a avut de suferit, iar acum mai este reprezentată de trei tunuri. A fost construită în secolul al XVI-lea, iar peste ani a fost ocupată de austrieci, turci și haiduci, datorită poziției strategice.

VÂRFUL CIUCARU MARE, MUNȚII ALAMAJULUI

Traseul pornește din partea superioară a localității Dubova și până pe Vârful Ciucaru Mare. Peisajul este unul de poveste, iar acest traseu poate fi parcurs de oricine. Ar fi bine doar să ai încălțăminte potrivită unui astfel de teren.

Citește și