Prima pagină » Știri » Depozit clandestin unde se produceau suplimente alimentare, descoperit la Brașov. Au fost găsite 4 tone de prafuri

Depozit clandestin unde se produceau suplimente alimentare, descoperit la Brașov. Au fost găsite 4 tone de prafuri

Depozit clandestin unde se produceau suplimente alimentare, descoperit la Brașov. Au fost găsite 4 tone de prafuri
Un depozit clandestin în care se produceau suplimente alimentare din materie primă importată în mare parte din Noua Zeelandă și SUA și în care se aflau peste patru tone de produse a fost descoperit, marți, la Brașov, de către reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor.

Potrivit șefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Brașov, Gabriel Florescu, reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor au descoperit depozitul pe Calea Feldioarei din Brașov, apoi au solicitat ajutorul polițiștilor de la BCCO.

„Am fost sesizați de cei de la Protecția Consumatorilor cu privire la existența unui depozit de suplimente alimentare pe Calea Feldioarei. Ne-am deplasat acolo și am constatat că nu era doar depozit, ci se și produceau produse, existând utilaje de tabletat. Administratorul spunea că nu folosește utilajele, dar era evident că acestea erau folosite”, a declarat Florescu, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX.

În depozit au fost găsite peste patru tone de prafuri importate în principal din Noua Zeelandă și SUA și care erau folosite ca materie primă pentru producerea suplimentelor alimentare.

„Administratorul spune că produsele sunt pe bază de orz, dar urmează să facem verificări și să vedem ce conțin exact”, a mai spus șeful BCCO Brașov.

Echipele de control au ridicat produsele pentru verificări, urmând să se stabilească dacă acestea sunt nocive populației, în condițiile în care o parte din produse au ajuns deja în farmaciile și magazinele de produse naturiste din Brașov.

La rândul său, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Brașov, Claudiu Sorin Susanu, a declarat că depozitul nu era înregistrat la Registrul Comerțului.

„Controlul a pornit de la o verificare tematică desfășurată la nivelul întregului Comisariat Regional și care a vizat suplimentele alimentare. În timpul acelor
verificări am descoperit produse care în final ne-au condus la acest depozit care, în opinia noastră, este unul clandestin pentru că adresa respectivă nu figurează nici la Registrul Comerțului și nici în alte părți ca având destinația de depozit. Mai mult, firma nu deține nici un fel de autorizație care să îi permită să fabrice aceste suplimente alimentare”, a declarat șeful CRPC Brașov.

Reprezentantul societății respective nu a putut prezenta niciun document de proveniență a mărfii deținute.

„Au fost găsite și 150 de kilograme de materii prime expirate, materii prime din care se puteau fabrica zeci de mii de pastile”, a mai spus Susanu.

Citește și