Depozitarea deșeurilor menajere pe platforma temporară a municipiului Cluj-Napoca a fost sistată

Depozitarea deșeurilor menajere pe platforma temporară a municipiului Cluj-Napoca a fost sistată
Depozitarea deșeurilor menajere pe platforma temporară a municipiului Cluj-Napoca, de la Pata Rât, a fost sistată de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, astfel încât există riscul ca gunoaiele să nu mai fie ridicate de cele două societăți de salubritate și să rămână pe străzi.
Publicat: 06/11/2012, 21:09
Actualizat: 27/09/2018, 23:05

„Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu a dispus, vineri, sistarea activității de depozitare a deșeurilor pe depozitul neconform clasa B, rampa de la Pata Rât, Cluj, care este o platformă temporară. Cu alte cuvinte, nu se mai depozitează deșeurile acolo, iar ce se întâmplă cu deșeurile nu este problema Gărzii de Mediu. Sistarea depozitării a fost decisă pentru că terenul pentru care s-a cerut autorizare în cazul acestui depozit de la Pata Rât nu are niciun act, nu se poate autoriza. Platforma de depozitare temporară este în procedură de autorizare, dar nu este CF pe terenul respectiv, trebuie reglementată situația de Consiliul Local Cluj-Napoca. Depozitarea în continuare a deșeurilor pe această platformă este caz penal”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX șeful Comisariatului Regional al Gărzii de Mediu Cluj, Bogdan Costea.

El a precizat că societatea care administrează platforma, Salprest Rampă, a fost amendată cu 30.000 de lei de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu pentru că funcționează fără autorizație de mediu.

Directorul societății Salprest Rampă și al uneia dintre cele două societăți de salubritate – Brantner-Vereș, Eugen Vereș, a declarat că a contestat în instanță amenda și decizia de sistare a depozitării deșeurilor.

„Am contestat în instanță, dar avem termen pe 29 noiembrie. Nu înțeleg de ce societatea care administrează platforma temporară de la Pata Rât a fost amendată, câtă vreme în ultimii doi ani aici s-au depozitat gunoaiele menajere, după ce vechea rampă de la Pata Rât s-a închis în 2010. Noi am cerut eliberarea autorizației de la Mediu și suntem în procedură și trebuie să prezentăm toate actele până în 15 decembrie. Primăria Cluj-Napoca trebuie să facă dovada că e proprietara terenului platformei temporare”, a spus Vereș.

El a adăugat că societatea de salubritate Brantner-Vereș colectează deșeurile de la populație și le depozitează în mașinile proprii și în containere de mare capacitate, dar a avertizat că există riscul ca, începând de miercuri, să nu mai poată ridica gunoiul de la populație, iar acesta să rămână pe străzi.

„Există riscul să nu mai putem ridica gunoaiele de la clujeni pentru că nu mai avem unde să îl depozităm și să rămână pe străzi. Am informat și Prefectura Cluj despre această situație și miercuri va veni o comisie să vadă ce soluții se pot găsi”, a precizat Eugen Vereș.

Sergiu Hossu, directorul SC Rosal, cealaltă companie de salubritate, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că așteaptă găsirea unei soluții urgente pentru depozitarea deșeurilor.

„Nu ducem deșeuri menajere la rampă. Au fost ridicate de pe sectoare și depozitate în utilajele companiei noastre”, a spus Hossu.

Primarul Emil Boc a declarat, în schimb, că până la construirea unui nou depozit ecologic, proiect al Consiliului Județean Cluj, se asigură depozitarea deșeurilor menajere pe platforma temporară de la Pata Rât.

„Gunoiul se ridică în municipiul Cluj-Napoca și se depozitează temporar pe platforma de la Pata Rât”, a spus Boc.

Rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă în anul 2010, iar lângă aceasta a fost deschisă o platformă temporară de depozitare a deșeurilor, pentru care s-a cerut autorizare din partea Gărzii de Mediu, procedura fiind în curs de derulare.

Consiliul Județean Cluj a inițiat un proiect cu finanțare europeană, de aproape 50 de milioane de euro, pentru construirea unui depozit ecologic de deșeuri în comuna Feleac de lângă Cluj-Napoca, prima celulă a depozitului urmând să devină funcțională abia în septembrie 2013.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu-ți dai seama cât de groaznic suna vocea lui Freddie Mercury, fix ca a unei...
Calcul complet. Ce pensie ia un român, dacă s-a pensionat cu o vechime de 42...
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
Angajații români scapă de plata unei părți din contribuțiile sociale. Consiliul Europei cere transferul acestora...
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei...
„Un gheizer de fecale”, înalt cât un bloc de 18 etaje, a izbucnit în mijlocul...
„Vă voi lichida pe toți”. Fostul președinte al unei țări a creat o o „echipă...
Cât costă o ciorbă în restaurantul din București al lui Nicolai Tand. A dat lovitura...
Andreea Bănică s-a pozat aproape dezgolită pe internet. Imagini sexy cu artista: „Arăți ca o...
Mierea rară care vindecă organismul de boli şi e bogată în seleniu. Cât costă un borcan la un...
Breaking news! Au murit amândoi!
A murit Teri Garr, actrița cunoscută pentru rolul din „Tootsie”. Cu ce probleme de sănătate...
Cuplu bombă în România! El e la PRO TV și ea e la Antena 1
TOP 3 SUV-ur la prețuri de nerefuzat în România! Dacia DUSTER vs. concurența directă
Un însoţitor de zbor dezvăluie cele mai murdare locuri dintr-un avion
Poveste incredibilă! Exploratorul care a ajuns la Polul Nord în ciuda...
Ordin UE. Se schimbă benzile de circulație pe șosea. Reguli noi pentru șoferi
Să râdem! Cele mai tari bancuri din lume
Gabriela Cristea a împlinit 50 de ani. Ce cadou i-a oferit Tavi Clonda înainte de...
Destin macabru pentru Marian, un bărbat de 38 de ani! A fost înjunghiat fără milă...
Daniela Iliescu a explicat alegarea ținutelor sale de la nunta lui Iancu Sterp. “Acum gusturile...
VIDEO Georgiana Lobonț, un artist cu suflet mare. Gestul caritabil făcut pentru un copil a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Draga mea, azi noapte ai strigat „Ionele, nu”!
O pasăre considerată dispărută de 300 de ani a fost văzută din nou