Deputatul Boldea a cerut plângând judecătorilor să-l elibereze din arest: „Simt că tâmpesc în arestul ăla”. Solicitarea a fost RESPINSĂ

Deputatul Boldea a cerut plângând judecătorilor să-l elibereze din arest: Simt că tâmpesc în arestul ăla. Solicitarea a fost RESPINSĂ
Publicat: 24/04/2012, 16:48
Actualizat: 24/04/2012, 16:48

Deputatul gălățean Mihail Boldea a plâns, marți, la instanța supremă, unde le-a cerut judecătorilor eliberarea din arest preventiv, pentru a putea merge acasă, susținând că nu va mai activa ca parlamentar și că nu va părăsi municipiul Galați.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) a judecat, marți, recursul deputatului Mihail Boldea împotriva deciziei Secției penale a aceleiași instanțe prin care s-a decis prelungirea arestării preventive a sa.

După deliberări, judecătorii instanței supreme au respins recursul lui Boldea, decizia fiind definitivă, astfel că acesta va rămâne în arest pentru o perioadă de încă 30 de zile.

La ședința de marți, deputatul le-a spus celor cinci judecători că „a venit în fața lor cu speranță” și că „DIICOT Galați dă dovadă de un terorism procedural total”.

„După 30 de zile în care am stat și am cugetat și eu, poate că am greșit, poate că nu. Nu poți tu Minister Public să vii să ceri 20 de ani de închisoare când tu ai un prejudiciu incert stabilit. Cineva de la DIICOT Galați va răspunde pentru asta”, a afirmat Boldea.

Deputatul le-a vorbit magistraților și despre condițiile nefaste din celula de arest, arătând că „nu area cișmea în cameră, ci doar veceul care e jos”.

„Simt că tâmpesc în arestul ăla. Este greu acolo, iar eu nu-mi doresc decât să mă duc la mine acasă. Nu îmi doresc să mă duc la serviciu, nu îmi doresc decât să se termine dosarul ăsta”, a declarat Boldea judecătorilor, precizând că dacă va fi lăsat în libertate, nu va părăsi municipiul Galați.

Totodată, Mihail Boldea, printre altele, a arătat și motivele pentru care „bănuiește că a fost arestat”, susținând că în mai multe rânduri a cerut demisia fostului premier Emil Boc și a demnitarilor Radu Berceanu și Adriean Videanu. El a lăsat să se înțeleagă că arestarea sa s-a făcut din cauza faptului că a fost afiliat politic.

Boldea a arătat că, din aceleași considerente, procedurile de obținere a avizului de la Camera Deputaților pentru încuviințarea arestării sale s-au făcut mult mai repede față de cazul fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, „care a beneficiat de termenele prevăzute de lege în această materie”.

În 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea, pentru a fi cercetat de către procurorii DIICOT în dosarul privind fraude imobiliare.

Două zile mai târziu, ICCJ a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanței supreme admițând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri și faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanța supremă.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), sunt date și indicii rezonabile în legătură cu participația penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006-2011, în obținerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situația juridică reală a acestora ori existenței unor convenții comerciale în ceea ce privește bunurile.

Mihail Boldea ar fi falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galați, ar fi cerut unor gălățeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoși, de condiție modestă, tip „boschetar” sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiți falși proprietari.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Ucraina acuză Google că ar fi dezvăluit poziția unor obiective militare