Deputatul USR Iulian Bulai, după valul de reacții: Familia sfântă și atipică din Nazaret e un model al unei familii care trece de multe greutăți / Credința și teologia – a transforma cuvintele și credința în fapte – FOTO
„Călătoresc de dimineață, deci nu am putut urmări dezbaterea un urma reflecțiilor mele cu privire la Crăciun. Sunt creștin catolic practicant. Soția este luterană. Copiii sunt botezați în Biserica Romano Catolică. Am fost la Liturghie și în Ajun și de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic și activ credință mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud și le citesc”, a scris Iulian Bulai, vineri, pe Facebook.
Acesta a precizat că în mare parte implicarea sa în politică se datorează credinței pe care o are. El a adăugat că este un mister cum subiectul unui „copil-Dumnezeu” apărut din senin în pântecele unei fecioare, cu doi tați, niciunul biologic reușește să ducă la o dezbatere continuă.
„Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credință mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă și atipică din Nazaret este un model de familie care reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi tați asumați, dar niciun tată biologic: unul divin și unul pământesc, reușește să creeze necontenit dezbatere și implicare”, a mai spus Bulai.
Misterul legat de Isus este baza civilizației, fapt pentru care deputatul USR susține că și-a permis să își însușească personal mesajul.
„Misterul acestui bebeluș constituie parte a bazei civilizației noastre. De aceea mi-am permis să îmi însușesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este și credința și teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Și a transforma cuvintele și credința în fapte”, a completat Iulian Bulai.
El mai afirmă că intenția sa a fost să pună în context povestea nașterii lui Isus și își cere iertare dacă vorbele sale au ofensat pe cineva.
„În opinia mea, Crăciunul oferă o oportunitate uriașă despre a vorbi despre probleme noastre, dar și despre soluții la aceste probleme. De exemplu am putea vorbi despre cât de disfuncționale sunt comunitățile noastre. Nu a fost în intenția mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context și perspectivă povestea nașterii lui Isus. Cu cuvinte sincere și asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident îmi cer iertare”, a declarat deputatul USR.
Nu în ultimul rând, acesta precizează că toleranța este o valoare importantă pe care o are.
„În avion băiatul mi-a cerut să mai citim încă o dată povestea nașterii lui Isus. Am scos cartea care ne însoțeste mereu în aceste zile. Am citit-o cu drag, ca de fiecare dată. Crăciun fericit tuturor! Dacă se poate și cu credință vie asumată care să se transforme în fapte, ar fi excelent. Dacă e doar cu tradiții și mâncare și băutură și festinul de după post, e chiar ok. Toleranța e o valoare importantă pentru mine. Cine sunt eu să judec pe alții? Zile frumoase de sărbătoare vă doresc în continuare”, a conchis Bulai.
Explicațiile deputatului USR vin după ce acesta a afirmat, într-o postare făcută pe Facebook de Crăciun, că avem peste 50.000 de copii în grija statului, iar mai mult de 3.000 sunt dați anual spre adopție. El mai vorbește și despre nașterea Domnului, un copil dintr-o familie ciudată, cu „o mamă surogat” și un tată care „acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.
Sursă FOTO: Iulian Bulai / Facebook