Descoperire arheologică importantă în România: scheletul unui războinic uriaș, descoperit la Satu Mare
Un schelet uriaș, aparținând unui războinic din secolul 16 î.e.n, a fost descoperit lângă Carei (județul Satu Mare), scrie stirileprotv.ro.
Descoperirea a stârnit nu numai interesul arheologilor români, ci și pe cel al americanilor, care vor să vină să studieze scheletul uriaș, botezat Goliat, dar și alte trei morminte din apropiere, unde se presupune că ar fi îngropați strămoși ai lui „Goliat”.
Mormântul lui „Goliat” a fost descoperit de câțiva muncitori care lucrau la excavarea zonei. Stirileprotv.ro scrie că mormântul a atras imediat atenția arheologilor, deoarece era așezat în afara cimitirului din vechea așezare, iar „Goliat” era fusese îngropat cu un pumnal pe care îl purtau doar cei de rang înalt.
„Din ultimul raport antropologic, reiese că războinicul avea 1,81 metri, o înălțime foarte mare pentru preistorie. În acea perioadă, statura omului era foarte mică”, a declarat Cristian Virag, arheolog la Muzeul județean Satu Mare.
Sursa notează că pumnalul are și el valoare de tezaur. Cât despre faptul că războinicul a fost îngropat în afara cimitirului, arheologii spun că este posibil ca „Goliat” să fi încălcat o regulă a comunității.
Lângă mormântul lui „Goliat”, au fost descoperite alte trei cripte, înalte de până la 20 de metri, unde se presupune că ar fi înhumați strămoși ai soldatului.
O probă din scheletul lui „Goliat” a fost trimisă în Germania, pentru analize suplimentare.