Descoperirea cercetătorilor: Coronavirusul rămâne în gâtul și nasul copiilor timp de săptămâni întregi, chiar dacă sunt asimptomatici

Descoperirea cercetătorilor: Coronavirusul rămâne în gâtul și nasul copiilor timp de săptămâni întregi, chiar dacă sunt asimptomatici
Descoperirea cercetătorilor: Coronavirusul rămâne în gâtul și nasul copiilor timp de săptămâni întregi, chiar dacă sunt asimptomatici
Publicat: 31/08/2020, 22:25
Actualizat: 06/04/2021, 14:43

Copiii pot purta coronavirus în nas și gât săptămâni întregi, chiar dacă nu prezintă simptome, ceea ce ar putea explica modul în care virusul se poate răspândi în tăcere, au raportat cercetătorii din Coreea de Sud.

„În acest studiu, infecțiile invizibile la copii ar fi putut fi asociate cu transmiterea silențioasă a COVID-19 în comunitate”, au scris cercetătorii într-un nou studiu.

Copii, asimptomaticii cu Covid-19, pot transmite virusul silențios în comunitate

„Interesant este faptul că acest studiu se aliniază la datele privind adulții, în care până la 40% dintre adulți pot rămâne asimptomatici în fața infecției”, au scris într-un document însoțitor dr. Roberta DeBiasi și dr. Meghan Delaney, ambii de la Spitalul Național pentru Copii din Washington, DC. editorial. Niciunul dintre ei nu a fost implicat în cercetare, notează CNN.

Studiul apare într-un moment în care Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au fost criticate pentru modificarea liniilor directoare privind testarea asimptomatică, pe care Academia Americană de Pediatrie (AAP) a numit-o „un pas periculos” într-o declarație de vineri.

În ghidurile actualizate ale CDC, este posibil ca unele persoane fără simptome să nu fie testate, chiar dacă au fost în contact strâns cu cineva despre care se știe că are virusul.

Copii sunt vulnerabili în fața Covid-19 și sunt asimptomatici, potrivit dr. dr. Sally Goza

Această cercetare recent lansată adaugă mai multe dovezi cu privire la motivele pentru care lansarea unei rețele largi atunci când vine vorba de urmărirea contactelor este o strategie cheie pentru a atenua răspândirea virală.

Știm că adesea copiii prezintă puține sau deloc simptome ale COVID-19. Știm, de asemenea, că nu sunt imuni la acest virus și se pot îmbolnăvi foarte repede”,a declarat președintele AAP, dr. Sally Goza.

Majoritatea copiilor, afectați moderat, au prezentat simptome

Mai mult de jumătate dintre copii – între 71 – 78 % – au prezentat simptome, incluzând febră, tuse, diaree, dureri abdominale și pierderea mirosului sau a gustului, printre alte simptome. Durata simptomelor pare să varieze, variind de la una la 36 de zile.

„Acest lucru sugerează că chiar și copiii, afectați moderat, rămân simptomatici pentru perioade lungi de timp”, au scris  DeBiasi și Delaney în editorial.

Un procentaj mic al bolnavilor simptomatici au fost diagnotizati cu Covid-19 în același timp cu apariția simptomelor

Datele au arătat că doar 8,5% dintre pacienții cu simptome au fost diagnosticați cu COVID-19 în momentul în care au început simptomele lor. Majoritatea – 66,2 la sută – dintre pacienții cu simptome au prezentat simptome care nu au fost recunoscute înainte de a fi diagnosticați, iar 25,4 la sută au dezvoltat simptome după ce au fost diagnosticați.

„Acest lucru evidențiază conceptul conform căruia copiii infectați pot fi mai susceptibili să treacă neobservați fie cu simptome, fie fără simptome și să continue cu activitățile lor obișnuite, care pot contribui la circulația virală în comunitatea lor”, au scris  DeBiasi și Delaney.

Virusul a rămas în căile respiratorii

Studiul a constatat că materialul genetic al virusului a fost detectabil la copii pentru o medie de 17,6 zile. Chiar și la copiii care nu aveau simptome, virusul a fost detectabil în medie 14 zile. De asemenea, este posibil ca virusul să rămână la copii și mai mult, a spus studiul, deoarece data infecției inițiale nu a fost identificată.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă neapărat că copiii au răspândit virusul, spun experții.
Prezența materialului genetic al virusului în tampoane „nu trebuie să fie echivalentă cu transmiterea, în special la persoanele care nu prezintă simptome importante, printuse și strănut”, spune Calum Semple, profesor de sănătate a copilului și medicină la Universitatea din Liverpool.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili dacă descoperiri similare ar apărea în rândul unui grup mai mare de copii din alte părți ale lumii.

Studiul, folositor în combaterea virusului în școli

Totuși, noul studiu oferă informații care pot fi folosite de oficialii din domeniul sănătății publice atunci când iau în considerare răspândirea virusului în școli, potrivit lui DeBiasi și lui Delaney.

„O strategie de supraveghere care testează numai copiii simptomatici nu va reuși să identifice copiii care transmit virus în tăcere în timp ce se deplasează în comunitatea și școlile lor”, au scris ei.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia...
Furtuna Caetano a lovit năprasnic. Nu a mai nins atât din 1956
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună