Prima pagină » Știri » DESCOPERIRI. Antioxidantul care combate coronavirusul. De ce este recomandat să facem mișcare zilnic

DESCOPERIRI. Antioxidantul care combate coronavirusul. De ce este recomandat să facem mișcare zilnic

DESCOPERIRI. Antioxidantul care combate coronavirusul. De ce este recomandat să facem mișcare zilnic
Activitățile fizice, făcute cu moderație, sunt benefice în lupta cu noul coronavirus / Sursa: FOTO: Pexels - caracter ilustrativ

Antioxidantul Ec SOD, care apare în timpul mișcării în mușchi, reduce semnificativ riscul simptomelor severe respiratorii în cazul COVID-19 și reglează glicemia ceea ce înseamnă ameliorarea sistemului imunitar, spune un nou strudiu realizat la Universitatea din Virginia.

În timp ce facem sport, eliberăm acest antioxidant care ne ajută în lupta împotriva coronavirusului. 

Mișcarea este recomandată de medicii care tratează manifestări severe ala bolii cauzate de infectarea cu noul coronavirus, întrucât această reglează glicemia, iar hiperglicemia afectează direct sistemul imunitar în cazul unei infecții virale, potrivit neuorsciencenews.com

Hiperglicemia poate fi fatală în cazul oricărei infecții virale

Studiul demonstrează că antioxidantul Ec SOD apare în timpul mișcării în mușchi, apoi, prin circulație, se lipește de organele vitale.

Medicii ne îndeamnă să facem mișcare cel puțin 30 d eminute în fiecare zi.

„În timpul efortului glucoza va intra în celule indiferent de insulină, e un mod foarte bun de reglare a glicemiei. Efort fizic susținut înseamnă peste 30 de minute”, a declarant Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog

Diabeticii sunt predispuși să facă o formă mai gravă a COVID-19

„În fața oricărei infecții, nu vorbim doar de această infecție, diabeticii sunt predispuși să facă o formă mai gravă a oricărei infecții virale bacteriene, dar vorbim aici de diabet și obezitate, sunt doi factori de prognostic prost pentru pacienții infectați cu SARS CoV 2”, a declarat Dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet, Spitalul Colentina .

Alimentația joacă un rol esențial în viața pacienților cu diabet. Este necesar să se facă modificări în ceea ce privește alimentația?

Atât timp cât valorile glicemiei sunt în limitele terpeutice (70 – 130 mg/dl) nu este necesară reevaluarea alimentației.

Dacă valorile glicemiei cresc și se consideră că alimentația poate fi o cauză, atunci cauza trebuie corectată. În acest caz, la pacienții cu diabet zaharat tip 2 trebuie verificat indexul glicemic al alimentelor consumate și respectarea cantităților de alimente consumate (eventual). În cazul pacienților cu diabet zaharat tip 1, pentru reevaluarea dozelor de insulină (bolusurilor prandiale și a insulinei bazale) este necesara reevaluarea raporturilor carbohidrați rapizi/carbohidrați lenți de la mese și a parametrilor cu ajutorul cărora se calculează necesarul de insulină pentru fiecare masă. Creșterile ușoare-moderate ale glicemiei pot fi „reglate” din regimul alimentar. Dacă glicemiile crescute persista pentru 3 zile consecutiv, în ciuda corecției regimului alimentar, atunci trebuie cautată alta cauză a dezechilibrului glicemic și nu trebuie scazută/modificată în continuare cantitatea sau calitatea carbohidraților consumați.

 

Citește și