Ieri dimineață, polițiștii bucureșteni i-au ridicat pe liderii temutului clan Duduianu, iar surse GÂNDUL.RO au declarat, în exclusivitate, că aceștia ar fi tâlhărit și șantajat mai mulți maneliști de top. Peste 100 de polițiști au fost mobilizați pentru această acțiune, cu atât mai mult cu cât Duduienii sunt considerați ”unii dintre cei mai sălbatici interlopi din țară”.
Potrivit informațiilor obținute de GÂNDUL.RO, Aramis și alți trei membri ai clanului Duduianu au fost duși, în urmă cu doar câteva minute, la Judecătoria Sectorului 1, pentru a fi prezentați instanței cu propunerea de arestare.
„În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, suspecții, cunoscuți în spațiul social având ca preocupare săvârșirea de fapte cu violență, profitând de autoritatea conferită de apartenența la o anumită familie, prin amenințare cu acte de violență, au determinat sau au încercat să determine persoanele vătămate, interpreți de muzică de petrecere, să le remită sume importante de bani – de până la 100.000 de euro – sau să presteze servicii artistice în mod gratuit la mai multe evenimente”.
Comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1
Polițiștii au percheziționat, ieri, 11 locuințe, iar 13 membri ai clanului Duduianu au fost reținuți. Maneliștii care lansează acuzații grave la adresa grupării interlope – printre ei se numără Florin Salam și Nicolae Guță, aceștia depunând plângeri penale – spun că au fost tâlhăriți de Duduieni și reclamă o pagubă de peste 100.000 de euro. Polițiștii au verificat 11 locuințe ale membrilor clanului Duduianu, printre care Seif, Denom și Aramis.
Clanul Duduianu ”face legea”, în București, încă de acum 30 de ani, atunci când liderul grupării era temutul Cristofor. Actele de violență erau la ordinea zilei și, pentru a fi cât mai convingători, membrii grupării își băteau victimele cu sălbăticie, în așa fel încât să-și câștige un renume de temut.
Cel puțin în ultimii ani, urmașii lui Cristofor Duduianu începuseră să ia bani de la maneliști ”cu nume”, aceștia fiind jefuiți prin metode despre care nu avea niciunul curajul să vorbească.
Într-una dintre variante, interlopii veneau acolo unde aceștia cântau maneliștii și le dădeau, pentru a primi dedicații muzicale, diferite sume de bani. La sfârșitul petrecerii, Duduienii cereau banii înapoi, însă pretindeau că sumele achitate pentru respectivele dedicații au fost mult mai mari decât în realitate.
„Dacă dădeau pentru dedicații muzicale, să zicem 500 sau 1.000 de euro, la sfârșit, când se duceau să-și ceară banii înapoi, cereau și 4.000 sau 5.000 de euro”, au explicat polițiștii.
O altă metodă folosită de Duduieni era cea prin care căutau chiar ei nunți sau botezuri pentru acești artiști, iar apoi îi obligau să cânte acolo. În final, Duduienii le luau maneliștilor absolut toți banii câștigați de pe urma dedicațiilor muzicale.