Prima pagină » Știri » Detașament canadian va executa în România misiuni de Poliție Aeriană

Detașament canadian va executa în România misiuni de Poliție Aeriană

Detașament canadian va executa în România misiuni de Poliție Aeriană
Un detașament canadian, format din 135 de militari cu cinci aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, în următoarele patru luni, alături de Forțele Aeriene Române. Ceremonia de certificare NATO a detașamentului va avea loc vineri.

Ceremonia de certificare NATO a celui de-al treilea detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România pentru executarea serviciului de Poliție Aeriană Întărită, va avea loc vineri, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

„Detașamentul canadian, format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) cu cinci aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române, cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, Forțele Aeriene Regale Canadiene se află la a treia rotație în România, după cele executate în perioadele septembrie-decembrie 2017 și septembrie-decembrie 2018.

În timpul misiunilor anterioare, detașamentul canadian a fost angajat în exerciții multinaționale de antrenament care au contribuit la dezvoltarea interoperabilității între Forțele Aeriene ale României și Canadei.

„Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele canadiene. Dislocarea avioanelor CAF în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate”, mai spune MApN.

Citește și