Deținut de la Penitenciarul Poarta Albă, înjunghiat în gât de alt deținut

Publicat: 22 10. 2015, 16:08

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, când, în urma unui conflict spontan, un deținut a spart o oglindă și cu un ciob a înjunghiat în gât alt deținut.

Rănitului i-au fost acordate primele îngrijiri medicale în spitalul penitenciar, după care a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

O comisie a penitenciarului a declanșat o anchetă internă, pentru a stabili cauzele și împrejurările în care s-a produs incidentul, în acest caz fiind sesizat și Parchetul Judecătoriei Medgidia.

Conform anchetatorilor, agresorul, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la 19 ani de închisoare, pentru omor deosebit de grav. Acesta a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă de la Penitenciarul Tulcea, pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

Rănitul, în vârstă de 22 de ani, a fost încarcerat pentru furt calificat, având de ispășit o pedeapsă de șase ani de închisoare. El a fost transferat la Penitenciarul Spital Poarta Albă de la Penitenciarul Slobozia.