Prima pagină » Economic » Macroeconomie » Agricultură » DEZINFECȚIE. Ce se va întâmpla, de fapt, cu una dintre cele mai mari piețe din București. „Fac apel la buna-credință și la responsabilitatea dumneavoastră”

DEZINFECȚIE. Ce se va întâmpla, de fapt, cu una dintre cele mai mari piețe din București. „Fac apel la buna-credință și la responsabilitatea dumneavoastră”

Viceprimarul PNL al sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a postat pe pagina sa de Facebook un anunț potrivit căruia Piața Obor a fost dezinfectată pentru a doua oară, urmând ca acest proces să fie desfășurat zilnic, după terminarea programului.

„Astăzi a avut loc a doua dezinfecție în Piața Obor. De acum încolo această piață va fi dezinfectată zilnic, după terminarea programului.

Așa cum v-am anunțat, am dispus ca marfa din piață să fie acoperită cu folie transparentă, comercianții să poarte mănuși de unică folosință și mască și să aibă grijă ca clienții să respecte distanța legală.

Fac apel la buna-credință și la responsabilitatea dumneavoastră, limitați ieșirile din casă doar pentru situațiile urgente. Protejați-vă, doar așa rămânem sănătoși #Aca2ă”, a scris Popescu pe pagina sa de socializare.

Recent, și Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) lua decizia de a ține deschise piețele agroalimentare, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2/21 martie 2020. Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România. Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Pe lângă spațiile destinate producătorilor locali, vor rămâne deschise cele în care se desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

„În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, preciza Ioan Teodor Birț.

Sursă foto: Dan Cristian Popescu/Facebook

Citește și