Prima pagină » Știri » DEZVĂLUIRI ÎN EXCLUSIVITATE. Scandal uriaș în Poliția Capitalei! Ofițerii care au lucrat în dosarul „Colectiv”, acuzați că au furat din banii Ministerului de Interne! (VIDEO)

DEZVĂLUIRI ÎN EXCLUSIVITATE. Scandal uriaș în Poliția Capitalei! Ofițerii care au lucrat în dosarul „Colectiv”, acuzați că au furat din banii Ministerului de Interne! (VIDEO)

Poliția Capitalei este zguduită de un scandal uriaș după ce toți polițiștii Serviciului Omoruri au fost acuzați că și-ar fi mărit lefurile în mod abuziv, după ce și-ar fi adăugat la salarii un așa numit spor de toxicitate. Totuși, în timp ce șefii instituției îi acuză că au băgat în buzunar bani pe care nu îi meritau, doar în cazul „Colectiv” o parte dintre ofițerii care s-au implicat în dosar s-au îmbolnăvit de plămâni. Alții au rămas cu sechele de natură emoțională care nu s-au mai vindecat niciodată.

Toți ofițerii care ocupă funcții de conducere în cadrul Serviciului Omoruri sunt cercetați disciplinar și riscă până la destituirea din Poliție, după ce, pe numele lor a fost declanșată o anchetă internă. Aceștia sunt acuzați că, pe perioada stării de urgență, ar fi acordat un spor de toxicitate pentru toți subalternii după ce ar fi completat, în mod greșit, documentele justificative.

Ca urmare, reprezentanții Corpului de Control vor să demonstreze faptul că unii dintre ofițeri ar fi încasat acești bani în mod nemeritat.

Totuși, spun surse din rândul polițiștilor vizați de această verificare, Serviciul Omoruri încasează spor de toxicitate încă de acum 20 de ani.

„Nu vreau să vorbesc despre ancheta în care suntem cercetați, pentru că este o investigație în curs. Totuși, informațiile pe care, în viziunea celor de la Control intern ar fi trebuit să le trecem în acte, reprezintă date din dosare aflate în curs de soluționare, ceea ce este interzis prin lege”, a explicat, pentru Gândul.ro, comisarul șef Marian Mihoci, șeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Referitor la riscurile de boală la care se expun polișitii care investighează cazurile de omor, Marian Mihoci a explicat că, prin natura muncii lor, acești polițiști participă la autopsii, unde, în unele situații, au de aface cu cadavre intrate în putrefacție ori sunt nevoiți să facă cercetarea la fața locului în canalizări, haznale sau fose septice.

Mai mulți polițiști care au lucrat în dosarul „Colectiv” au rămas cu sechele

În timp ce în alte instuții de stat sporul de toxicitate este numai o justificare pentru mărirea unor salarii, numai după dosarul „Colectiv”, trei anchetatori ai Serviciului Omoruri au suferit afecțiuni pulmonare după ce au inhalat aerul îmbâcsit de cenușa otrăvitoate rămasă după arderea izolației din burete de pe tavan, în timp ce mulți alții ar rămas cu probleme de natură emoțională.

Unii au suferit de insomnie, alții au avut și coșmaruri. În plus, au rămas, zile în șir, cu senzația că mirosul de ars din club îi urmărește peste tot.

„Au fost clipe foarte grele. S-au ridicat de la fața locului telefoane mobile care sunau la noi în birou. Și pe ecran apărea „mama”, „tata,” „sora”… Să le răspunzi și ce să le spui? Apoi a venit momentul în care am predat familiilor lucrurile celor decedați. Au fost clipe foarte grele, care schimbă un om pentru totdeauna…” , a mai explicat comisarul șef Mihoci.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și