Prima pagină » Știri » Dieta de vară | Cum să slăbești 10 kilograme în 14 zile, pas cu pas

Dieta de vară | Cum să slăbești 10 kilograme în 14 zile, pas cu pas

Dieta de vară | Cum să slăbești 10 kilograme în 14 zile, pas cu pas

Suntem în plin sezon estival și toată lumea, bărbați sau femei, își doresc să arate cât mai bine la plajă sau la piscină. Dacă vrei să ai o siluetă de invidiat și ca toată lumea să întoarcă privirea după tine nu trebuie să te privezi de alimentele preferate, trebuie doar să fii atent la cantități. De aceea, îți propumen dieta de 14 zile, care te scapă de circa 10 kilograme.

Dieta de 14 zile a fost inventată de nutriționista Fiona Kirk, este bogată în grăsimi și proteine, și se exclude carbohidrații și zahărul. Ai voie să consumi somon afumat, cremă de brânză, spanac, broccoli, rubarbă, brânză feta – toate bogate în calciu sau acizi grași Omega 3: nuci, mazăre înghețată, fasole roșie, alune, avocado, pește, ulei de pește, năut, etc, care te ajută la arderea caloriilor.

Carbohidrați fermentabili – fasole, linte, porumb, fasole verde, orez brun, ovăz, orz.

Astaxantina – un puternic antioxidant natural, ce apără organismul împotriva radicalilor liberi, și se regăsește în alge marine, drojdia de bere, somon, păstrăv, creveți, crustacee, etc.

Regulile dietei de 14 zile:

– mănâncă fructele doar până în ora 11.30, pentru o digestie mai bună

– mănâncă un bol de supă la masa de prânz, și o salată

– evită carbohidrații puternici după ora 18.00 (cartofii dulci, fasolea, couscous, quinoa), dacă nu ai în plan și ceva exerciții fizice

– mănâncă cel puțin trei porții de legume pe zi sau o porție mai mare de salată

– mănâncă ceva la fiecare 2-3 ore pentru a menține activ procesul de ardere a grăsimilor pe parcursul zilei și pentru a nu te înfometa

– Carbohidrații din orez, pâine și paste făinoase oferă energie pentru timp scurt, și nu au prea mulți nutrienți

– fă-ți timp și pentru 30 de minute de sport pe zi, ideal ar fi dimineața

– bea apă la fiecare 2-3 ore – pentru ca arderea grăsimilor să fie mai eficientă

Programul pentru o săptămână:

ZIUA 1

Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake, o felie de pâine integrală cât palma unsă cu unt şi trei nuci.

Gustare: câteva nuci nesărate

Prânz: supa limpede de carne sau legume cu vedeata multă (merge şi o legătură potrivită de pătrunjel), o bucată de carne de vită fiartă cu salată verde şi hrean.

Gustare: feliuțe de pâine crocantă, două ouă şi o roşie sau un castravete.

Cină: somon sau carne (cât palma) la grătar cu ulei de măsline. Salată verde cu lime sau lămâie.

ZIUA 2

Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau tip shake, trei nuci, trei linguri cu fulgi de ovăz şi o ceaşcă (o jumătate de cană) de lapte degresat, o linguriţă cu miere.

Gustare: somon sau orice tip de pește slab în grăsimi – se poate și la conservă, castravete, pâinici sau biscuiţi de ovăz

Prânz: supa de legume, un bol de legume fierte cu o lingură de ulei şi o salată verde cu o lingură de ulei şi mult piper (sau ardei iute),

Gustare: 2 nuci sau un baton de cereale

Cina: piept de pui la grătar cu sos pesto sau pastă de măsline, un bol cu supă limpede

ZIUA 3

Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau shake, trei nuci, trei linguri cu fulgi de ovăz şi o ceaşcă (o jumătate de cană) de lapte degresat, o linguriţă cu miere.

Gustare: legume crude și 100 de grame de humus sau fasole boabe ferie cu o lingură de ulei, suc de lămâie şi verdeaţă.

Prânz: supă de vită cu orz, o bucată de carne de vită cu 300 de grame de broccoli sau fasole verde, sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei, salată

Gustare: Un ou fiert bine, cu șuncă şi o ceaşcă de legume fierte din supa

Cina: spanac înăbușit cu roșii și puțin curry, o bucată de carne de vită sau pui, fiarta şi o cană de supa limpede.

ZIUA 4

Micul dejun: fructe proaspete (mere, gutui, pere, fructe de pădure), suc de fructe simplu sau tip shake, o felie de pâine integrală cât palma unsă cu unt şi trei nuci.

Gustare: pui, roșii, ou și câteva nuci

Prânz: supă de mazăre cu lăptuci și mentă, salată, o bucată cât palma de carne de pui fiarta salată verde sau 300 de grame de broccoli sau spanac fiert.

Gustare: legume crude cu sos salsa sau legume fierte, o ceaşcă cu o lingură de ulei şi un ou

Cina: supa de vită limpede, o bucată de carne de vită cu 300 de grame de fasole verde, sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei sau creveți picanți.

ZIUA 5

Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau ţip sake, trei nuci, trei linguri cu fulgi de ovăz şi o ceaşcă (o jumătate de cană) de lapte degresat, o linguriţă cu miere.

Gustare: salată de fasole verde (300 de grame), cu o lingură de ulei, şi suc de lămâie şi verdeaţa proaspătă

Prânz: supă de pui cu legume, o salată verde cât vrei tu de mare, cu o lingură de ulei, suc de lămâie şi verdeaţă

Gustare: legume proaspete cu brânză

Cina: supa de vită limpede, o bucată de carne de vită cu 300 de grame de broccoli sau fasole verde, sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei.

ZIUA 6

Micul dejun: fructe proaspete, suc de fructe simplu sau ţip shake, o felie de pâine integrală cât palma unsă cu unt şi trei nuci.

Gustare: măsline cu brânză feta

Prânz: supă de spanac cu măcriș, sau spanac înăbuşit, o salată sau o bucată de carne de vită sau pui, fiarta şi o cană de supa limpede.

Gustare: câteva nuci crude, alune, etc

Cina: grătar de porc marinat cu o linguriță de unt de arahide, sos iute și piper. Se servește cu felii de măr, coriandru sau mentă.

ZIUA 7

Micul dejun: doua mere, o felie de pâine integrală cu unt, o bucată de brânză cât două degete, patru nuci.

Gustare: legume proaspete și guacamole

Prânz: supă de pui cu legume și salată sau o bucată de carne de vită cu 300 de grame de broccoli sau fasole verde, sucul de la o lămâie şi o lingură de ulei.

Gustare: sticksuri de țelină cu unt de alune sau o conservă mică de peşte în suc propriu şi o felie de pâine integrală

Cina: burgeri de curcan sau peste sau carne (cât palma) la grătar cu o lingură de ulei de măsline, o cană cu supa limpede. Salată verde cu lămâie.

Opțiuni pentru cină târzie: curcan, pâine de ovăz, omletă, brânză sau semințe, ovăz cu lapte și miere

În a doua săptămână se consumă aceleași alimente ca și în prima. Poți ține acest regim atât cât dorești și poți face și alte combinații alimentare, la fel, cu păstrarea porțiilor decente.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și