Dieta lui Andrei Roșu, PRIMUL ultramaratonist din lume care a participat la curse pe 7 continente

Publicat: 25 07. 2024, 12:31
Actualizat: 25 07. 2024, 12:33

Andrei Roşu este primul om din lume care a completat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente. În ciuda recordurilor stabilite, acesta nu este atlet de profesie, ci a devenit cunoscut ca membru al trupei Gaz pe Foc. Roșu a povestit despre noua sa pasiune pentru sport și ce anume mănâncă pentru a se menține în formă. 

Andrei Roșu, fostul membru al trupei Gaz pe Foc, a devenit unul dintre cei mai buni maratoniști din lume.

Transformarea lui Andrei Roșu a început în 2010, când a decis să-și schimbe stilul de viață pentru a-i da un exemplu fiului său. Acest moment a marcat începutul unei experiențe extraordinare în lumea atletismului. Prin ambiție, disciplină și muncă, Andrei Roșu a doborât mai multe recorduri mondiale și a terminat zeci de curse extreme de anduranță.

Acesta a dezvăluit în emisiunea „Health Talks by GSP” ce anume mănâncă pentru a ajunge la aceste performanțe, dar și pentru a-și menține corpul sănătos:

„Ca orice om care abordează un sport nou, am intrat pe internet și am urmărit niște sportivi pe care îi admiram şi încercam să îi copiez în comportament.

Și am văzut că foarte mulți sportivi de anduranță, din zona de ultramaraton și de ultratriatlon, aveau o dietă bazată pe plante și explicațiile lor erau de bun-simț și ușor de verificat. Ei spuneau că îi ajută foarte mult această dietă pentru că au nevoie de carbohidrați. Corpul are nevoie de energie şi prima sursă spre care se îndreaptă sunt carbohidrații, către glicogen, după care către grăsimi și de-abia la final începe el să-ți ia din proteine și din mușchi”.

FOTO: Facebook