Prima pagină » Știri » Dieta pe culori, o metodă eficientă de slăbit! Ce să mănânci ținând cont de culorile alimentelor

Dieta pe culori, o metodă eficientă de slăbit! Ce să mănânci ținând cont de culorile alimentelor

Dieta pe culori, o metodă eficientă de slăbit! Ce să mănânci ținând cont de culorile alimentelor

Ai încercat fel de fel de diete, dar nu ai obținut efectul dorit. Iată o modalitate eficientă de a topi până la patru kilograme într-o săptămână, denumită dieta pe culori. În continuare, vă vom prezenta principiile acestui regim de slăbit.

Aşadar, roşul, verdele şi portocaliul sunt culorile de bază ale acestei diete, motiv pentru care este indicat să cauţi legume de sezon, ce au un aport bogat de vitamine şi minerale. Poţi, de asemenea, să adaugi şi un pic de alb, adică carne de pui sau peste, întrucât este o sursă de proteine.

Dieta pe culori – meniul zilnic

Se alternează cele trei zile de dietă: albă, verde şi roşie, iar în cea de-a şaptea zi poţi mânca alimente de orice culoare.

Ziua albă:

Dimineaţă: 250 ml iaurt; o porţie de legume (un morcov, un castravete sau o roşie); un fruct (nu citrice, deoarece sunt foarte acide).

Gustare: o porţie de legume sau un suc de legume.

Prânz: 120 g carne albă; legume amestecate fierte (dovlecei, ardei graşi, ţelina, ceapă), peste care adaugi o lingură de ulei de măsline.

Gustare: o porţie de iaurt şi una de legume.

Cina: o supă de legume (cea de mazăre este mai săţioasa); 250 ml iaurt; un fruct (de altă culoare decât legumele).

De asemenea, poţi ţine aceasta dietă şi pe zile. Spre exemplu, în ziua albă poţi consuma la micul dejun iaurt sau lapte, împreună cu o felie de pâine cu unt. La prânz poţi mânca un peşte fiert cu o garnitură de legume albe şi eventual o supă de legume. La cină poţi servi paste cu brânză.

Ziua verde:

La micul dejun poţi consuma un măr verde şi să bei un ceai verde, prânzul îl poţi alcătui din mâncare de spanac şi broccoli, iar la cină poţi mânca o salată din legume verzi.

Ziua roşie:

Consumă dimineaţa sfecla roşie şi carne, după care bea un suc de grepfrut sau orice alte fructe roşii. La prânz poţi mânca carne fiartă cu o garnitură de ardei roşu şi o supă de roşii, în timp ce la cină poţi alege o salată de legume roşii amestecată cu boabe de fasole roşie.

De asemenea, ca să dai kilogramele dorite jos este indicat să consumi cel puţin doi litri de apă şi să faci mişcare cât mai mult timp.

Sursa: Lyla.ro

Citește și