Prima pagină » Știri » Dieta românească de 7 lei | Cum să slăbești 3 kilograme în 7 zile, înaintea Sărbătorilor de Iarnă

Dieta românească de 7 lei | Cum să slăbești 3 kilograme în 7 zile, înaintea Sărbătorilor de Iarnă

Dieta românească de 7 lei | Cum să slăbești 3 kilograme în 7 zile, înaintea Sărbătorilor de Iarnă

Pe lângă faptul că nu e deloc costisitoare, dieta cu supă de varză este planul ideal pentru a slăbi cel puțin 3 kilograme într-o săptămână. Iată tot ce trebuie să știi!

Unele variante recomandă continuarea acestei diete timp de două săptămâni, dar depinde și cât o poți ține.

Planul duce la o scădere în greutate din cauza conținutului său caloric scăzut și a alternativelor limitat de hrană.

Pe lângă supă, meniul zilnic ar trebui să includă o porție de produse lactate, fructe sau legume.

Dimineața se poate consuma la cafea puțin lapte degresat, însă iaurtul ar trebui consumat mult mai târziu în ziua respectivă.

Zilele 5 și 6 includ și consumul de pui sau pește.

Într-o versiune mai veche a acestei diete, zilele de la 1 la 4 constau în cantități nelimitate de supă de varză, fructe sau legume.

Ziua 5 are în meniu supa de varză, puțină carne roșie sau pui. Iar ziua 7 include supă de varză, orez și legume.

De asemenea, poți bea ca lichide cafeaua neîndulcită, ceai sau suc de merișor, iar ca tarif pentru această dietă, te costă pe zi în jur de 7 lei.

„Planul permite cantități nelimitate de supă, de aceea poate părea atrăgător pentru unii, dar, de fapt, este posibil ca monotonia să limiteze aportul de alimente și de calorii. Este, în principal, o dietă cu un conținut scăzut de calorii și grăsimi, cu fibre luate din varză și alte legume și fructe”, a spus autoarea cărții ”Alege dieta potrivită”, dr. Rodriguez, potrivit Csid.ro.

Cum se prepară supa de varză

Pentru a face o supă care să aibe un gust bun, ai nevoie de următoarele – 2 litri de apă, o ceapă albă, 3 căței de usturoi, 500 de grame de varză proaspătă, 3 morcovi, 2 fire de țelină, o jumătate de linguriță de oregano, o jumătate de linguriță de busuioc uscat, 800 de grame de roșii cuburi și sare și piper după gust.

Mod de preparare

Curăță ceapa de coajă și toac-o mărunt, apoi curăță morcovii și taie-i rondele sau cubulețe.

Spală varza și toac-o mai gros, în bucăți de 1-2 cm, spală tulpinile de țelină și taie-le în bucăți mici de 1 centimetru, apoi curăță usturoiul și taie-l rondele mici.

Umple o oală de 2 litri de apă, adaugă ceapa tocată, morcovul, varza, tulpinile și restul legumelor, apoi adaugi oregano, busuioc, roșii și piper după gust, pune pe foc mare și adu la fiebere, apoi redu focul la minimum spre mediu și mai lasă încă 20 de minute până când morcovul sau țelina sunt moi.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele