Dilema PSD înainte de întâlnirea lui Tudose cu asociațiile civice. „Suntem extrem de curioși”

Publicat: 27 12. 2017, 12:11

„Prin natura funcției sale, Mihai Tudose este obligat să dialogheze cu absolut toată lumea, indiferent dacă îi place sau îi displace, la modul personal, partenerul de dialog. Prin urmare, nu există un cutremur în PSD din cauza acestei întâlniri de la Palatul Victoria. Din contră, atât eu, cât și colegii mei suntem curioși să vedem de câtă răbdare va putea da dovadă Mihai Tudose la această întâlnire și dacă va putea să încropească un minim dialog cu reprezentanții haștag Rezist și ai ONG-urilor finanțate de Soros&comp”, a precizat Ștefănescu, într-un comunicat de presă.

Totodată, Codrin Ștefănescu a susținut că PSD are așteptări ca și președintele Klaus Iohannis să dea dovadă de un comportament asemănător.

„În concluzie, întâlnirea de astăzi, de la Guvern, nu are nimic scandalos în sine, ci pur și simplu intră în firescul și starea de normalitate pe care ne-o dorim cu toții tot timpul în România, nu numai acum, de sărbători”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Premierul Mihai Tudose se va întâlni, miercuri, la Palatul Victoria, de la ora 11.00, cu delegații celor 43 de organizații civice care au cerut o discuție privind legile Justiției și modificările la Codurile Penale.

„Întâlnirea dintre prim-ministrul Mihai Tudose și delegații celor 43 de organizații civice care au cerut o discuție privind legile Justiției și modificările la codurile penale va avea loc mâine, 27.12.2017, la ora 11.00, la Palatul Victoria. De comun acord cu Cabinetul prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegați din partea organizațiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent și clar”, se precizează într-o postare publicată marți pe pagina de Facebook „Corupția ucide”.

Potrivit aceleiași surse, în desemnarea celor 7 delegați, organizațiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativități cât mai mari a grupurilor semnatare.

Astfel, la întâlnire vor participa Alexandru Socol – Corupția Ucide; Ciprian Ciocan – Vă Vedem din Sibiu, Laurențiu Ștefănescu – Inițiativa Timișoara, Marius Deaconu – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Mihai Polițeanu – Inițiativa România, Mihai Tudorică – #REZISTENȚA, Radu Dumitriu – delegat al organizațiilor din Diaspora.

Cele 43 de organizații civice i-au trimis, sâmbătă, premierului Mihai Tudose o scrisoare deschisă prin care îi solicită o întâlnire în care să discute despre legile justiției, motivând că România riscă „un derapaj fără precedent de la valorile democratice”.