Directorul unei școli, prins băut la volan după ce era să lovească o mașină de Poliție. „Am văzut moartea cu ochii”

Publicat: 17 07. 2014, 14:08
Actualizat: 02 02. 2019, 07:04

Incidentul s-a produs în comuna gorjeană Bumbești Pițic, unde Lucian Gabriel Huduși este directorul unei școli generale, el fiind în timpul liber în momentul în care circula cu mașina pe un drum secundar de pe care a intrat pe un drum național fără să se asigure și fără să acorde prioritate unui echipaj de Poliție care circula regulamentar.

„Am văzut moartea cu ochii. Șoferul nu a schițat nici cel mai mic gest că ar vrea să oprească și să se asigure, iar eu și colegul meu suntem acum teferi doar pentru că am avut mașină bună și colegul a avut prezența de spirit de a evita impactul. Noi am ajuns într-un șanț, fără să avariem mașina Poliției, iar dumnealui și-a văzut mai departe de drum, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a declarat comisarul șef Dumitru Tatomir, fost comandat al Poliției Rutiere Gorj, implicat în incidentul din localitatea Bumbești Pițic.

Conform acestuia, șoferul a fost oprit după câteva sute de metri, iar când a fost testat cu aparatul etilotest oamenii legii au descoperit că alcoolemia acestuia era de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost dus la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru a-i fi recoltate probe de sânge, pe numele său fiind deschis dosar penal pentru că s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru neacordare de prioritate.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a comunicat că va face propriile verificări în acest caz, directorul respectiv riscând să fie schimbat din funcție în cazul în care se va dovedi că este vinovat și că s-a urcat băut la volan.