Prima pagină » Știri » Directorul unui colegiu din Argeș, reclamat că obligă elevii să se mute din clasă după fiecare oră

Directorul unui colegiu din Argeș, reclamat că obligă elevii să se mute din clasă după fiecare oră

Directorul unui colegiu din Argeș, reclamat că obligă elevii să se mute din clasă după fiecare oră
Părinții elevilor de la Colegiul "Carol I" din Câmpulung, județul Argeș, au reclamat la Telefonul Copilului că directorul unității școlare îi obligă pe elevi să schimbe sala de clasă după fiecare oră, aceștia fiind nevoiți să meargă la toaletă cu ghiozdanele pentru că nu au unde să le lase.

Părinții elevilor de la Colegiul „Carol I” din Câmpulung, județul Argeș, au reclamat la Telefonul Copilului că directorul unității școlare îi obligă pe elevi să schimbe sala de clasă după fiecare oră, aceștia fiind nevoiți să meargă la toaletă cu ghiozdanele pentru că nu au unde să le lase.

Mai mulți părinți ai unor elevi de la Colegiul Național „Carol I” din Câmpulung au sunat la Telefonul Copilului pentru a reclama că, din 2 decembrie, copiii nu mai învață în săli proprii, în urma deciziei directorului unității de învățământ, Radu Gheorghe.

Acesta a stabilit că elevii trebuie să desfășoare fiecare materie în altă sală de clasă, decizia sa fiind comunicată diriginților, care au avut sarcina de a-i anunța pe părinți.

„Cu toate că părinții nu au fost de acord cu această metodă, directorul a decis să o implementeze”, se arată în sesizările făcute la Telefonul Copilului.

Părinții susțin că, din cauza acestui nou sistem, elevii se lovesc, se îmbrâncesc, unii dintre ei spărgându-și ochelarii în confruntările care au loc în fiecare pauză, în goana după identificarea următoarei săli de clasă în care trebuie să ajungă pentru ora următoare. De asemenea, ei spun că elevii trebuie să meargă cu ghiozdanele la toaletă, neavând unde să le lase.

„Toate cele menționate mai sus ne-au fost semnalate la 116111 de părinții copiilor, iar noi am transmis sesizare către Inspectoratul Școlar, în urma
căreia a fost declanșată o anchetă. În urma acestei anchete, însă, ni s-a comunicat telefonic că au fost efectuate investiții majore în cabinetele unității de învățământ, astfel încât să fie implementat sistemul britanic, în care elevul urmează profesorul, drept urmare nu se poate reveni la sistemul normal”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul executiv de la Asociația Telefonul Copilului, Cătălina Florea.

Pe de altă parte, directorul Colegiului Național „Carol I” din Câmpulung Muscel, Radu Gheorghe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că decizia ca elevii să schimbe sala de clasă după fiecare oră a fost luată în contextul în care unitatea de învățământ a fost reabilitată recent, în cadrul unui proiect din fonduri europene.

Pentru reabilitarea colegiului s-a investit suma de 2.400.000 de euro, iar sălile de clasă au fost transformate în cabinete specializate pe materii, dotate cu table interactive, laptotpuri și videoproiectoare. Este vorba despre 27 de cabinete specializate, între care două cabinete fonice pentru limbi străine.

„Practic în școala noastră toate sălile de clasă sunt cabinete. Înainte de a începe reabilitarea elevii oricum se duceau pe cabinete pe anumite obiecte, în număr de vreo 17 cabinete și ei se deplasau către acestea. Acum beneficiem de dotări de la Uniunea Europeană – table interactive, videoproiectoare, laptotpuri – și pentru un învățământ performant am luat decizia de a merge elevii către aceste cabinete. (…) Până acum o săptămână, când ne-am pus toată tehnica la punct și până am pus și orarele la punct pentru ca elevii să știe clar unde să meargă, fiecare clasă a învățat în sala ei. Au învățat și în cabinete și atunci celelalte clase nu pot beneficia de cabinete. Noi blocam, practic, un învățământ de calitate”, a afirmat directorul Colegiului Național „Carol I” Câmpulung Muscel.

Directorul Radu Gheorghe a mai spus că cei 186 de elevi de școală gimnazială care învață în acest colegiu nu se mută din cabinet în cabinet, sistemul fiind aplicat doar pentru cei 579 de elevii de liceu și de la seminar.

Radu Gheorghe a mai spus că elevii nu sunt nevoiți să iasă din incinta clădirii, întrucât imobilul este foarte mare, construit în formă de pătrat, iar elevii se mută de la o sală la alta în aceeași clădire, singurele momente în care trebuie să meargă în alt corp de clădire fiind pentru orele de sport.

Acesta a precizat că vineri a primit două apeluri anonime din partea unui părinte nemulțumit de această situație, pe care l-a invitat să meargă la școală pentru a vedea despre ce este vorba, dar acesta nu a dorit să facă acest lucru.

Directorul Colegiului „Carol I” a mai spus că reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș au făcut un control la unitatea de învățământ și au constatat că nu sunt probleme.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Argeș, Doina Bunea, a declarat pentru MEDIAFAX că instituția a primit, prin poștă electronică, o sesizare de la Telefonul copilului prin care anunță situația de la Colegiul „Carol I”.

„Fiecare profesor are cabinet pentru anume discipline și se merge pe ideea «copilul urmează profesorul», dar există garderobă la fiecare etaj al liceului și copiii au unde să-și lase lucrurile, nu trebuie să-și ia absolut totul pentru a se muta dintr-o parte în alta”, a spus Doina Bunea.

Reprezentantul ISJ Argeș a precizat că inspectori școlari au mers la această unitate de învățământ, au stat de vorbă cu elevi, cu profesori, au monitorizat pauzele, au discutat la cabinetul medical al școlii unde nu au fost semnalate incidente.

„Se merge către un învățământ european”, a pus reprezentanta ISJ Argeș.

Aceasta a menționat că ISJ va răspunde în scris solicitării celor de la Telefonul Copilului.

Citește și