Șeful DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că dacă laptele din cutiile cu probleme ar fi ajuns în consum, ar fi putut produce îmbolnăviri, dar, din fericire, nu s-a înregistrat niciun astfel de caz.
„S-a sistat vineri și luni distribuirea laptelui în școlile din județul Cluj, iar buletinele de analiză au relevat din câteva probe anumite neconformități din punct de vedere bacteorologic. Recipienții în care se afla laptele, acele cutii, prezentau deformări. Dacă laptele din cutiile respective ar fi ajuns în consum, ar fi putut crea probleme copiilor dar, din fericire, nu am avut niciun astfel de caz. Urmează să se verifice cauzele care au dus la înregistrarea acelor neconformități. Există posibilitatea ca distribuirea laptelui să se reia de marți”, a spus Oleleu.
La rândul său, șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat că la instituția pe care o conduce s-au primit, joi și vineri, mai multe sesizări de la directori de școli care au reclamat faptul că erau umflate cutiile cu lapte.
„S-a luat măsura preventivă a blocării întregului lot de lapte care urma să fie distribuit vineri în județ. Distribuirea a fost sistată și luni. Nu avem niciun copil îmbolnăvit”, a spus Cuibus.
Licitația pentru distribuirea laptelui din programul guvernamental „Laptele și cornul”, organizată de Consiliul Județean Cluj în anul 2013, a fost câștigată de SC Dorna SA, fiind încheiat un contract cadru pe patru ani. Valoarea totală a contractului este de 6,6 milioane de lei.
De produsele din programul „Laptele și cornul” beneficiază circa 57.000 de elevi din județul Cluj.