Prima pagină » Știri » DNA a cerut câte șapte ani de închisoare pentru doi lideri importanți ai PSD

DNA a cerut câte șapte ani de închisoare pentru doi lideri importanți ai PSD

DNA a cerut câte șapte ani de închisoare pentru doi lideri importanți ai PSD
Mai multe pe gandul.info

La ultimul termen din dosarul în care fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, sunt acuzați de fapte de corupție în legătură cu atribuirea ilegală a unor contracte de consultanță, procurorul a cerut instanței condamnarea lor la o pedeapsă de câte șapte ani de închisoare.

Totodată, reprezentantul DNA a mai precizat că celor doi li se poate aplica și un spor de pedeapsă de până la doi ani, „având în vedere poziția lor de nerecunoaștere a faptei”.

Procurorul a cerut confiscarea sumei de 430.000 de lei de la cei doi.

Având în vedere numărul mare de inculpați, magistrații Curții Supreme au decis ca dezbaterile și ultimul cuvânt al acuzaților să aibă loc în 17 aprilie, ulterior urmând a se dispune o primă decizie în acest caz. Hotărârea instanței nu va fi definitivă.

Procurorii DNA Pitești au dispus trimiterea în judecată, în 2015, lui Constantin Nicolescu, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Argeș și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice (PSD), pentru folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracțiuni, din care 3 în formă continuată).

Totodată, a fost trimis în judecată deputatul Mircea Gheorghe Drăghici, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), complicitate morală mijlocită (în forma complicității la instigare) la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracțiuni, din care 3 în formă continuată).

În acest dosar, s-a mai dispus trimiterea în judecată a 38 de inculpați care, la data faptelor, erau primari și viceprimari de localități din județul Argeș.

Citește și