Pe 16 mai, procurorii DNA Ploiești au făcut percheziții la Consiliul Concurenței într-un dosar în care este începută urmărirea penală față de fapte, fiind investigate infracțiuni de corupție, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Perchezițiile ar fi fost făcute ca urmare a unui denunț formulat de Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanentă (AEP), după ce a fost arestată, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.
Denunțul ar viza verificările demarate de Consiliul Concurenței în legătură cu o licitație câștigată de Teamnet și Siveco în anul 2008, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, cauza fiind una complexă.
În ceea ce privește firma Siveco, Ana Maria Pătru, fostul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), a acuzat, zilele trecute, într-o scrisoare adresată parlamentarilor, că există o legătură între Irina Socol, fostul director al societății, și Serviciul Român de Informații.
„Ar fi util de lămurit dacă nu cumva, conform legii 14 din 1992, există sau exista până de curând un interes la nivelul anumitor instituții pentru ca această firmă să se ocupe de acest proces esențial în demorație (n.r: alegeri). Dacă acest lucru nu poate fi determinat de actuala Comisie, poate ar fi util un demers parlamentar separate în acest sens. Intuiția și relația de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că lucrurile aflate ar putea face obiectul Comisie de Control parlamentar SRI, pentru că există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a Serviciului Român de Informații”, a scris, luni, Ana Maria Pătru comisiei parlamentare care e ocupă de organizarea alegerilor din 2009.
„În contextul actual, consider că nici prietenia mea, pornită la inițiativa Irinel Socol în 2009, nu a fost deloc întâmplătoare, putând fi rodul unei acțiuni operative”, a mai scris Pătru.
Precizările referitoare la Irina Socol au fost făcute în contextul în care fosta șefă a SIVECO este denunțătorul din dosarul în care Pătru este judecată pentru trafic de influență și spălare de bani.
Potrivit procurorilor, în 2008, când era vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) ar fi cerut, iar în 2009 ar fi primit, 210.000 euro de la reprezentanții unei firme, reprezentând contravaloarea unui imobil din București, în schimb urmând să susțină derularea în bune condiții a unui contract încheiat de firma respectivă cu AEP. DNA susține că în anul 2011 ar fi pretins de la aceeași firmă contravaloarea unei mașini Land Rover, primind 15.000 euro „în schimbul promisiunii că va susține derularea, în bune condiții, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP. De asemenea, inculpata a promis că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat”.