Procurorii DNA arată că există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2014, senatorul Isăilă, șef de serviciu în Ministerul Finanțelor și începând cu decembrie 2012 senator în Parlamentul României, a obținut importante sume de bani prin folosirea influenței pe care o avea sau pe care a lăsat să se înțeleagă că o are pe lângă funcționari publici, pentru a-i determina să nu își îndeplinească în mod corect atribuțiile de serviciu.
Astfel, la începutul anului 2012, senatorul, care era la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, a pretins, cu complicitatea lui Cristian Ștefan Ene (consilierul său), prin intermediarul Cristescu Cătălin, suma de 200.000 euro de la un denunțător, pentru a realiza intervenții pe lângă funcționarii ANAF care efectuau un control la o societate comercială administrată de denunțător, în vederea soluționării favorabile sau blocării controlului, susține DNA.
După ce a primit banii, Ovidiu Marius Isăilă a pretins denunțătorului, prin același intermediar, o nouă sumă de bani, de 150.000 euro, pentru a influența rezultatele unui nou control.
În cursul lunii august 2013, Isăilă, prin intermediul consilierului său Ene Cristian Ștefan, i-a pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma a avea loc în toamna aceluiași an pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, conform DNA.
La începutul lunii martie 2014, Isăilă Ovidiu Marius i-a pretins lui Cristescu Cătălin, prin intermediul aceluiași consilier Ene Cristian Ștefan, o altă sumă de 20.000 euro pentru a realiza intervenții pe lângă diferiți funcționari publici în vederea favorizării la concursul ce urma să aibă loc pentru ocuparea unor funcții în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu Cătălin lui Ene Cristian Ștefan, pentru a ascunde primirea banilor, Isăilă Ovidiu Marius l-a instigat pe acesta din urmă să întocmească un fals contract de împrumut între Ene Cristian Ștefan și Cristescu Cătălin, în care să menționeze împrejurări nereale pentru a induce în eroare organele judiciare cu privire la împrejurările în care au fost remiși banii.
Procurorii DNA consideră că faptele săvârșite de senator se pedepsesc cu închisoarea mai mult de 5 ani, astfel că gravitatea faptelor și circumstanțele în care au fost comise necesită arestarea preventivă a lui Marius Isăilă. Gravitatea faptelor este arătată și de modul în care senatorul își negocia mita: în toalete, prin dezbrăcarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatură de înregistrare, dialogul în șoaptă însoțit de gestică, precum și încercările de a șterge urmele infracțiunilor.