DNSC, despre atacul cibernetic de la UMF „Carol Davila” din Bucureşti: Echipa noastră de experți a oferit sprijin universității

Publicat: 02 08. 2024, 17:05

Pagina oficială de Facebook a Universității de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti a fost compromisă în urma unui atac cibernetic.

În ultimele zile, pe pagina de Facebook a universităţii au fost postate imagini indecente.

„Dorim să vă informăm cu regret că pagina oficială de Facebook a Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti a fost compromisă în urma unui atac cibernetic. În consecinţă, conţinutul postat recent pe această platformă este viciat şi nu reflectă valorile şi mesajele instituţiei noastre”, a transmis UMF „Carol Davila”.

În urma atacului cibernetic, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a primit o sesizare din partea reprezentanților Universității „Carol Davila” referitor la compromiterea contului oficial de Facebook al universității.

Incidentul a fost detectat de către reprezentanții universității în urma unor activități suspecte și postări neautorizate pe pagina oficială de Facebook a universității.

„În urma solicitării de asistență, DNSC a contactat reprezentanții Universității „Carol Davila” pentru a ajuta la identificarea și implementarea măsurilor necesare în vederea recuperării contului compromis. Echipa noastră de experți a oferit sprijin universității pentru demararea procedurilor necesare de raportare către compania Meta, administratorul Facebook, în vederea recuperării contului universității. Totodată, DNSC a recomandat ca, în paralel, Universitatea să sesizeze și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Compania Meta are controlul și poate interveni direct în verificarea respectării politicilor și procedurilor de utilizare a platformei Facebook, iar Universitatea “Carol Davila”, deținător al contului compromis, este instituția îndreptățită să solicite asistență în vederea recuperării acestuia. Procesul de recuperare a contului Universității „Carol Davila” depinde de modul de raportare al incidentului și de asistența oferită de echipa tehnică a Facebook. Precizăm că DNSC nu are atribuții de reglementare/control asupra acestei platforme de social media„, se arată în comunicatul DNSC.

CITEȘTE ȘI:

Medic la ATI, îndemn pentru tinerii care vor să practice această meserie: „Un casier la supermarket câștigă mai mult decât un medic rezident”

MEGA-EXCLUSIVITATE. Multimilionarul vizat de cel mai mare jaf cripto din România, unul dintre cei mai puternici jucători din industria blockchain