Prima pagină » Știri » Doar jumătate dintre britanici ar fi de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului, potrivit unui nou sondaj

Doar jumătate dintre britanici ar fi de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului, potrivit unui nou sondaj

Doar jumătate dintre britanici ar fi de acord să se vaccineze împotriva coronavirusului, potrivit unui nou sondaj

Doar jumătate din populația Marii Britanii declară că ar accepta absolut vaccinarea COVID-19, iar unul din șase respondenti (16%) este ferm împotriva acestuia, a constatat un nou sondaj.

Jumătate dintre britanici, de acord cu vaccinarea împotriva Covid-19

Un sondaj efectuat la peste 2.200 de persoane efectuate de Ipsos MORI pentru cercetătorii de la King’s College London a constatat că doar 53% dintre aceștia spun că ar fi sigur sau este foarte probabil să primească un vaccin împotriva coronavirusului, dacă unul devine disponibil.

Alți 20% dintre aceștia au declarat că este destul de probabil să primească vaccinul, dar aproximativ unul din șase (16%) au afirmat că este puțin probabil sau nu vor fi de acord, potrivit Euronews English.

Scepticii refuză vaccinarea si cred în teoriile conspirației. Persoanele care evită să poarte măști sanitare, mai susceptibili să refuze vaccinul

Cercetătorii au descoperit că respondenții care sunt sceptici cu privire la știință și autoritate au mai multe șanse să refuze vaccinul.

Ponderea respondenților care au spus că nu sunt de acord cu vaccinarea a fost mai mare în rândul celor care consideră că măștile de față sunt nefolositoare pentru sănătatea oamenilor (37 la sută) sau nu reduc răspândirea COVID-19 (34 la sută) și printre cei care cred că măștile de față sunt o modalitate prin care guvernul poate controla publicul (34 la sută).

De asemenea, a fost deosebit de ridicat în rândul respondenților care consideră că s-a făcut prea multă vâlvă în legătură cu pandemia (36 la sută) și cei care spun că nu au încredere în experții științifici mai mult ca urmare a modului în care au ajutat în timpul crizei (33% cent).

Modul în care oamenii accesează știri despre pandemie joacă, de asemenea, un rol de ​​27% dintre cei care spun că primesc o mulțime de informații despre COVID-19 de la WhatsApp si că este puțin probabil sau nu vor primi un vaccin.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, un decalaj generațional cu tinerii cu vârste între 16 și 34 de ani, de două ori mai susceptibili să refuze vaccinul decât cei cu vârste cuprinse între 55 și 75 – 22% și, respectiv, 11%.

Organizația Mondială a Sănătății a subliniat, de asemenea, că chiar și cei care suferă de infecții ușoare cu COVID-19 pot avea efecte de durată de sănătate, inclusiv modificări semnificative ale sistemului lor cardiovascular.

Sondajul a constatat însă că o minoritate foarte mică de oameni – 4 la sută – consideră că un vaccin împotriva SARS-CoV-2 nu va fi niciodată dezvoltat, deși mai puțin de jumătate dintre respondenți – 44 la sută – se așteaptă să se întâmple în următoarele 12 luni.

„Percepțiile greșite despre vaccinuri sunt printre convingerile noastre cele mai direct dăunătoare și influențează clar intențiile oamenilor în timpul crizei de coronavirus”, a spus profesorul Bobby Duffy, director al Institutului de politici din King’s College London, într-o declarație.

„În timp ce unul din șase din Marea Britanie spune că este puțin probabil sau nu va primi cu siguranță un potențial vaccin împotriva Covid-19, acest lucru se ridică la aproximativ o treime sau mai multe dintre anumite grupuri, au o legătură clară la credința în teoriile conspirației și neîncrederea. de guvern, autoritate și știință”.

„Vaccinurile sunt una dintre cele mai mari realizări ale noastre și există o mare credință că în cele din urmă vom dezvolta una pentru Covid-19 – dar mai mult trebuie să fim convinși de cât de important ar putea fi pentru a pune capăt acestei crize”, a adăugat el .

Parteneriatul Universității Oxford și AstraZeneca este unul dintre cele mai atent urmărite studii de vaccinuri din lume. Oamenii de știință au raportat succesul timpuriu, cu studii care arată că vaccinul declanșează un răspuns imun la anumiți pacienți. Guvernul britanic a comandat 90 de milioane de doze de vaccin potențial.

Imunitatea împotriva unei boli transmisibile funcționează dacă majoritatea oamenilor din populație sunt vaccinați

Imunitatea  împotriva unei boli transmisibile de la om la om funcționează numai dacă majoritatea oamenilor din populație sunt vaccinați.

Pentru rujeola, imunitatea  se realizează numai atunci când cel puțin 93 până la 95% din populație este vaccinată.

Refuzul de a fi vaccinat a crescut între 2000 și 2017

Un raport din 2018 privind starea de vaccinare în întreaga Uniune Europeană a constatat că refuzul vaccinului a crescut în mai multe state membre între 2000 și 2017. Blocul comunitar a înregistrat 9.420 de cazuri confirmate de rujeolă în 2017, cel mai mare număr din 2010.

Franța, Grecia, Italia, România și Marea Britanie, unde ratele de imunizare împotriva rujeolei sunt sub pragul de imunitate al efectivelor, au reprezentat 86% din infecții.

Citește și