DOCTORIȚĂ, cercetată sub măsura controlului judiciar pentru luare de mită, în cazul unei operații de NAȘTERE prin cezariană

Publicat: 15 10. 2024, 13:32
Actualizat: 15 10. 2024, 13:38

O doctoriță de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova este cercetată, sub măsura controlului judiciar, sub suspiciunea de luare de mită, în cazul efectuării unei operații de cezariană asupra unei paciente. 

Potrivit procurorilor DNA, medicul ginecolog, de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova, ar fi primit sume de 800 de lei și 100 de lire de la o pacientă gravidă, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea unei intervenţii chirurgicale pentru naşterea unui copil – cezariană.

La acest moment, doctorița este cercetată penal pentru luare de mită, sub măsura controlului judiciar. De asemenea, aceasta este suspendată din funcția de medic, în cadrul oricărei unități spitalicești de stat.

„În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva persoanei menţionate pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Totodată, a fost dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar printre obligaţiile impuse inculpatei se numără şi cea de a nu exercita profesia de medic specialist obstretica-ginecologie în cadrul niciunei unităţi spitaliceşti din reţeaua publică de stat”, se arată într-un comunicat al DNA.

FOTO: Facebook

Citește și:

Marcel CIOLACU, despre ridicarea imunității deputatului Nelu TĂTARU: Ai imunitate pentru declarații politice, nu pentru fapte penale

Miting pentru SUSȚINEREA lui Nelu Tătaru, la Huși, după acuzațiile de luare de mită ale DNA

Doctoriță de la Spitalul General C.F. Sibiu, REȚINUTĂ pentru 13 fapte de luare de mită