Parchetul Capitalei a preluat la sfârșitul lunii octombrie un dosar de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4, în care este anchetată moartea unei fetițe operate de medicul chirurg Gheorghe Burnei.
Raportul de autopsie arată că intervenția chirurgicală făcută de Gheorghe Burnei nu a fost una adecvată și face o legătură de cauzalitate între deces și operația defectuoasă.
Pe lângă moartea fetiței, procurorii investighează și operațiile a 48 de copii făcute de medicul Gheorghe Burnei, scrie televiziunea publică. Toți acești copii ar fi rămas infirmi după operații.
Procurorii își bazează acuzațiile inclusiv pe expertiza unor specialiști din Italia și Germania, care s-ar fi declarat șocați când au aflat de practicile chirurgului român. Acum procurorii așteaptă să se judece contestația lor față de decizia de plasare doar în arest la domiciliu a chirurgului.
Potrivit unor surse judiciare, explicația faptului că instanța nu l-a arestat preventiv e aceea că, în sala de judecată, acesta a recunoscut că a primit bani, însă a susținut că nu a condiționat actul medical.
Anchetatorii susțin că medicul Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe copii. I-ar fi operat deși nu era nevoie, ar fi utilizat instrumente neomologate și ar fi folosit la transplanturi inclusiv oase de vită.
În timpul perchezițiilor, în congelator au fost găsite 14 fragmente osoase prelevate de la copii, fără acordul părinților.
De la începutul scandalului, cunoscutul medic nu a dat explicații presei. S-a mulțumit să nege sec acuzațiile atunci când a fost scos în cătușe din sediul Parchetului.