Documentar „colectiv”. Când va avea loc premiera filmului documentar „colectiv”

Publicat: 16 12. 2019, 15:23

Filmul va rula în 30 de cinematografe din Bucureși și din țară.

La începutul lunii decembrie, admnistratorii paginii de Facebook „Colectiv film” au anunțat că filmul documentar a fost unul dintre favoritele publicului în cadrul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), care a avut loc în luna noiembrie, și, datorită acestui statut, va pleca „în turneu prin toată Olanda, din ianuarie până în aprilie”.

De asemenea, „colectiv” a fost selectat la Festivalul de Film Sundance, în cadrul secțiunii „Spotlight”. Filmul a primit și două premii internaționale, în octombrie: „Cel mai bun documentar” în cadrul Festivalului Cinemed din Montpellier și „Cea mai bună regie” în cadrul Semana Internacional de Cine de Valladolid – Seminci.

Filmul documentar este regizat de Alexander Nanau, care a făcut parte și din echipa de producători și cea de scenariști.

„«colectiv» spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale”, potrivit paginii de Facebook a filmului.