Doi adolescenți prinși când furau componente de la un vagon de marfă din gara București Triaj

Publicat: 09 08. 2013, 12:12

Doi adolescenți au fost prinși de jandarmi după ce au furat componente de la sistemul de frânare al unui vagon de marfă al Căilor Ferate, aflat în conservare în zona gării București Triaj, pe care intenționau să le vândă la centrele de colectare a fierului vechi din zonă.

O patrulă a Jandarmeriei Capitalei i-a prins, joi seara, pe cei doi tineri, în vârstă de 13 ani și, respectiv, 17 ani, aceștia având cu ei un cărucior, confecționat artizanal, în care se aflau mai multe bucăți de material feros de la sistemul de frânare al vagonului de marfă.

Cei doi adolescenți au fost duși la Biroul de Poliție TF București Triaj, unde au fost audiați, în prezența părinților.

„Cele două persoane, T.G.D. în vârstă de 17 ani și D.A. în vârstă de 13 ani, au fost conduse la poliție în prezența părinților și vor fi cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 208-209 din Codul Penal”, arată vineri Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Componentele furate aveau o greutate de aproximativ 50 de kilograme și urmau să fie valorificate la centrele de colectare a fierului vechi din zonă, de unde ar fi obținut suma de 50 de lei, a precizat sursa citată.