Doi ani de închisoare pentru o femeie din Vaslui care și-a bătut și mușcat bebelușul

Publicat: 17 09. 2014, 19:10
Actualizat: 07 02. 2016, 03:03

Judecătoria Bârlad a condamnat-o pe Alexandra Popovici, în vârstă de 22 de ani, la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce, în aprilie 2011, în timp ce se afla internată într-un centru maternal al Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui, și-a bătut și mușcat bebelușul în vârstă de două luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sentința instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de procurori sau de tânăra condamnată.

Femeia a fost trimisă în judecată de procurori la începutul acestui an, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Bebelușul a ajuns în stare gravă la spital, în aprilie 2011, după ce a fost bătut și mușcat de către mama lui, internată în Centrul Maternal Bârlad încă de la nașterea copilului.

Tânără s-a întors din Italia la începutul lui 2011 pentru a naște în țară. În luna februarie, imediat după naștere, femeia a fost cazată în Centrul Maternal Bârlad din cauza problemelor sociale cu care se confrunta.

Cel care a sesizat abuzul mamei a fost paznicul centrului maternal, care a auzit plânsete puternice din camera în care era cazată tânăra împreună cu fetița ei.

„În momentul în care a intrat în cameră, angajatul nostru a observat echimoze pe corpul bebelușului. Preluat de echipajul de la Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, copilașul a fost transportat la Spitalul de Copii din Bârlad, unde medicii au constatat că, pe lângă echimozele, avea și urme de mușcături pe corp. Din cauza stării grave în care se afla, bebelușul a fost transferat la Spitalul de Copii «Sfânta Maria» din Iași”, declara atunci purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

DGASPC Vaslui a sesizat Poliția în acest caz, care a declanșat o anchetă. În plus, DGASPC Vaslui a instituit o măsură specială de protecție pentru copil după ce a fost externat din spital, iar femeia a fost decăzută de instanță din drepturile părintești.

În prezent, fetița se află în îngrijirea bunicii materne.