Doi copii puși în lanțuri de părinți – eliberați

Publicat: 15 02. 2012, 09:52
Actualizat: 22 05. 2012, 18:55
Doi copii din județul Iași au fost puși în lanțuri și ținuți într-o încăpere întunecoasă fără mâncare, de proprii părinți.

Doi copii din județul Iași au fost puși în lanțuri și ținuți într-o încăpere întunecoasă fără mâncare, de proprii părinți.


"Fetița și băiețelul de opt și, respectiv, șapte ani, au fost luați din custodia părinților și internați într-un centru de primire minori. Erau ținuți în lanțuri, iar cheia se afla la mama lor. Nu am mai văzut așa ceva. Am adus oameni cu clești, cu patente, dar nu au reușit să le desfacă cu totul. Pe băiat l-am luat cu tot cu lanțul de la picior", a declarat Eliza Chirica, purtătorul de cuvînt al Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași.

Mama copiilor este vînzătoare la piață iar tatăl – agent de pază la o firmă din Iași, situația lor financiară fiind modestă. Ei mai au un copil în vârstă de un an, despre care vecinii susțin că ar fi fost molestat în același fel. Fiecare dintre părinți îl consideră pe celălalt responsabil de tratamentul aplicat copiilor.

Totuși, bănuielile autorităților se îndreaptă asupra tatălui: Marius Grădinariu, consumator frecvent de băuturi alcoolice. Nu se știe de cînd durează această situație, dar autoritățile bănuiesc că micuții au fost ținuți izolați de mai multă vreme

Copiii au fost foarte surprinși și bucuroși cînd s-au întîlnit la centrul de primire cu alți copii, a mai spus Eliza Chirica. Copiii au fost eliberați de inspectorii de la Protecția Copilului, iar părinții, decăzuți din drepturi. (Mediafax)