Doi deţinuţi de la penitenciarele Galaţi şi Rahova au COVID-19
Doi deţinuţi de la penitenciarele Galaţi şi Rahova s-au îmbolnăvit de COVID-19. În prezent, acestora li se administrează tratament medical la Penitenciarul-Spital din Jilava.
Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au anunţat că doi deţinuţi din Penitenciarele Galaţi şi Bucureşti-Rahova s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, acestora li se administrează tratament medical la Penitenciarul-Spital din Jilava.
În ceea ce priveşte sursele de infectare, deţinutul de la Penitenciarul Bucureşti-Rahova este contact al unui caz de infectare apărut la finalul lunii septembrie. Potenţiala sursă de infectare în cazul deţinutului de la Penitenciarul Galaţi o constituie un cadru didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, cu care unitatea de detenţie colaborează.
Conform procedurii, conducerile celor două penitenciare au informat Direcţia de Sănătate Publică competente şi au implementat măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem precum dezinfectarea spaţiilor, intensificarea triajului epidemiologic şi a monitorizării medicale.
Atrocități de neimaginat: Prizonieri din Coreea de Nord, fortați să bea apă cu cenușa deținuților morți
Prizonierii nord-coreeni sunt forțați să bea apă de râu contaminată cu cenușa colegilor lor – deținuți morți. Se pare că așa au decis autoritățile din statul totalitar să îi pedeapsă pentru că s-au uitat la o telenovlă străină.
Realitatea oribilă a vieții din gulagurile lui Kim Jong-un a fost expusă de foști prizonieri care au supraviețuit coșmarului din lagărul de concentrare Chongori, care este o tabără în care nord-coreenii sunt închiși închiși pentru acțiuni la fel de inofensive precum vizionarea televiziunii sud-coreeane sau faptul că au o credința creștină, relatează Mail Online.
Deținuții din Coreea de Nord, forțați să bea apă cu cenușă umană
„În fiecare zi de luni, am ars cadavrele… există un loc care arăta ca o casă și am îngrămădit cadavrele în rezervorul rotund. Instalația era inundată de mirosul de sânge și de cadavre putrezite sau arse. După ce au ars cadavrele, au îngrămădit cenușă lângă locul incinerării. Cenușa a fost folosită drept compost pentru agricultură. Când a plouat, cenușa s-a revărsat în râu, iar prizonierii au băut apa râului și au folosit-o pentru a face duș”, a povestit un fost prizonier.
De asemenea, și-a amintit cum, în zilele ploioase, când lemnul se uda, corpurile nu ardeau la fel de bine. O dată, fostul prizonier chiar s-a trezit că se împiedică de degetele tăiate ale prizonierilor.
„Am căzut pe ceva. La început, am crezut că m-am înpiedicat de un copac, dar când m-am uitat mai aproape, mi-am dat seama că era un deget de la picior. Am urcat pe munte urmărind cenușa și erau cinci degete chiar în fața mea. Am fost atât de surprins”, a mai povestit acesta.