Doi pe-un loc, deocamdată: Încă un procuror și-a depus candidatura pentru funcția de procuror general

Publicat: 27 03. 2019, 18:54

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Marian Drilea, procuror DIICOT, și-a depus candidatura pentru funcția de procuror general al României.

Este cea de-a doua candidatură pentru conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce a aactualului procuror general Augustin Lazăr.

Joi este ultima zi în care procuorii interesați de această funcție își pot depune candidaturile.

Lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviului se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019.

Ulterior, candidații participanți la selecție vor susține, în perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justiției, audierea fiind transmisă în direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Rezultatele selecției se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 5 aprilie 2019.

Propunerea ministrului justiției va fi înaintată Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului urmând ca, după obținerea acestuia, ministrul justiției să înainteze propunerea Președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Foto: Mediafax Foto