Prima pagină » Știri » Doi soți cer anchetă după ce au constatat că în registrele AJOFM Gorj figurează ca divorțați

Doi soți cer anchetă după ce au constatat că în registrele AJOFM Gorj figurează ca divorțați

Doi soți din Motru au cerut Parchetului să facă anchetă după ce au constatat că în registrele AJOFM Gorj figurează ca divorțați și că pe numele femeii a fost deschis un dosar de șomaj, deși nu a fost niciodată șomeră, cazul având legătură cu sinuciderea unui fost șef din AJOFM, suspectat de fals.

Doi soți din Motru au cerut Parchetului să facă anchetă după ce au constatat că în registrele AJOFM Gorj figurează ca divorțați și că pe numele femeii a fost deschis un dosar de șomaj, deși nu a fost niciodată șomeră, cazul având legătură cu sinuciderea unui fost șef din AJOFM, suspectat de fals.

Elena și Benone Suceu au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că niciunul dintre ei nu a intentat acțiune de divorț, bărbatul aflând despre această situație în momentul în care a mers la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Gorj, pentru a plăti contribuția la șomaj, atât pentru el cât și pentru soția lui.

Angajații AJOFM Gorj i-au spus că în registre apare că a divorțat și i-au arătat „o hârtie de la Judecătoria Motru în acest sens”.

„Mi-a spus de la ghișeu că nu pot să aflu ce întrebasem pentru că doamna, adică nevastă-mea, a divorțat de mine. Nu mi-a venit să cred, dar mi-au arătat o hârtie de la Judecătoria Motru în acest sens. Era de prin anul 1995, dar la Motru Judecătoria nu există decât din 1998. În plus, la domiciliu era trecut apartamentul meu actual, deși la vremea respectivă noi stăteam în cu totul altă parte a orașului”, a afirmat bărbatul.

Cei doi soți au o frizerie în Motru.

Bărbatul a precizat că a depus plângere la Parchetul Judecătoriei Motru în urma situației cu care s-a confruntat la AJOFM Gorj, dar și după ce soția sa a primit acasă o înștiințare de la o bancă, prin care i se cerea să își facă un card nou unde să îi fie virat ajutorul de șomaj din fiecare lună.

„Soția mea nu a fost niciodată șomeră, iar acum ne-au trimis să reînnoim cardul în care i s-au virat banii de la șomaj. Le-am spus și la AJOFM Gorj că noi nu am luat niciun ban, am cerut chiar la bancă blocarea imediată a cardului. Am mers la Parchet și am depus plângere, iar procurorii ne-au spus că e un fals ordinar pentru că judecătorul al cărui nume e trecut pe actul acesta lucra la Târgu Jiu în 1995, când se presupune că noi am fi divorțat”, a spus Benone Suceu.

Elena Suceu a menționat că nu i-a venit să creadă când soțul său a sunat-o să o întrebe dacă a intentat acțiune de divorț.

„Soțul meu are probleme de sănătate destul de grave și nu mi se pare deloc normal ceea ce s-a întâmplat. M-a sunat să mă întrebe dacă eu am intentat acțiune de divorț și dacă vreau să mă despart de el. Am râs prima dată, dar când mi-a spus că există un act oficial în acest sens nu am știut ce să mai cred. Noi am sărbătorit anul trecut 25 de ani de căsătorie, suntem fericiți împreună, nu am știut nimic de toată treaba aceasta”, a declarat femeia.

Șeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că actele de divorț ale celor doi soți ar fi fost falsificate pentru a fi folosite într-un dosar de încasare ilegală a unor indemnizații de șomaj.

El a precizat că AJOFM Gorj a cerut Poliției și Parchetului să clarifice situația din 82 de dosare în care au fost acordate plăți ilegale către diferite persoane care beneficiau de ajutor de șomaj sau ajutor pentru a se muta cu domiciliul într-o altă localitate dacă sunt angajate acolo.

Cercetările au legătură cu fostul șef al biroului de la Târgu Jiu al AJOFM, Damian Horcea, care s-a sinucis în ianuarie 2012. Acesta este suspectat că a falsificat zeci de dosare de ajutor de șomaj.

Conform unor surse judiciare, Horcea avea parolele de acces de la calculatoarele subordonaților și le folosea pentru a întocmi în fals dosare de șomaj. Acesta avea o firmă proprie pe care o utiliza în același scop, ancheta deschisă de polițiști după sinuciderea bărbatului nefiind finalizată nici până în prezent.

Damian Horcea avea, conform ultimei sale declarații de avere, două credite bancare în valoare totală de 95.000 de euro, din care unul de 80.000 de euro trebuia plătit până în 2033. Bărbatul mai avea un credit scadent în 2012 de 40.000 de lei, precum și rate la un autoturism Volkswagen Passat.

AJOFM Gorj trebuie să recupereze peste 230.000 de lei de la persoanele care au beneficiat ilegal de ajutor de șomaj, prin înțelegere cu Damian Horcea. O mare parte din sumă, peste 180.000 de lei, este solicitată Companiei Naționale Poșta Română, după ce angajați ai companiei au făcut plățile unor beneficiari fictivi, având cunoștință despre acest lucru, a menționat șeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

Citește și