Doi tineri au murit într-un accident rutier produs de un șofer cu permisul supendat care fugea de Poliție

Publicat: 10 07. 2012, 17:09
Actualizat: 07 06. 2018, 01:28

Doi tineri au murit, iar trei au fost răniți, într-un accident rutier produs în apropierea localității constănțene Nisipari, după ce șoferul mașinii, care avea permisul auto suspendat, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un gard de beton, el încercând să scape de urmărirea polițiștilor.

Potrivit reprezentanților Serviciului Poliției Rutiere Constanța, cei cinci bărbați se aflau luni noaptea, în jurul orei 22.30, într-un autoturism care se deplasa dinspre comuna Nisipari DC 90 către DN 22 C.

La un moment dat, din cauza vitezei excesive, șoferul a pierdut controlul direcției, iar mașina s-a izbit de gardul de beton al unei ferme.

În urma impactului, doi dintre cei trei tineri aflați pe bancheta din spate a autoturismului au murit pe loc, în timp ce al treilea a fost rănit grav, fiind transportat în comă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

La unitatea sanitară au ajuns și șoferul mașinii și pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față, însă aceștia au scăpat cu răni ușoare.

„Mașina respectivă fusese urmărită, anterior producerii accidentului, de către un echipaj de poliție rurală, dar șoferul scăpase de sub urmărire. Acesta fugise probabil de polițiști pentru că avea permisul de conducere suspendat din luna mai a acestui an, când fusese prins la volan în stare de ebrietate, având întocmit și un dosar de cercetare penală”, a precizat șeful Biroului Accidente Rutiere din cadrul SPR Constanța, comisarul șef Tudorel Dogaru.

În urma accidentului, șoferul este cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, ambele în formă agravantă, și conducerea fără drept a unui autoturism.